Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο της Βιώσιμης Πόλης κ. Δημήτριο Καφαντάρη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Η συζήτηση περιστράφηκε αρχικά γύρω από θέματα αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο τον νέο εκλογικό νόμο και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα δε, τονίστηκε η ανάγκη οι νέες αρμοδιότητες των Δήμων να συνοδεύονται και από τους απαραίτητους πόρους, ώστε αυτές οι αρμοδιότητες να ασκούνται απρόσκοπτα.

Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνική υποδομή, η διοικητική μεταφορά συγκροτημένων δομών στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και η πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ήταν μερικά ακόμα από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι του διαλόγου.

Τον κ. Καφαντάρη συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης κ. Ιωάννης Γεώργιζας, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε για θέματα κοινής συνεργασίας, που αφορούν στην διαχείριση προγραμμάτων και στην υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.