Ομιλία Προέδρου Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης στην Εργατική Πρωτομαγιά 2017

1 Μαΐου 2017
16:38

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι

1886-2017:131 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ

Αιώνες μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το οκτάωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν, κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού κινήματος.

Η 1η του Μάη αποτελεί ορόσημο του εργατικού κινήματος.

131 χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017 οι εργαζόμενοι βιώνουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να φέρει τους εργαζόμενους σε εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Η μνημονιακή πειθαρχία όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια επιτάχυνε τις ακραίες νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» που ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια, και με άλλοθι την κρίση θέλουν να ολοκληρώσουν ένα σχέδιο που προβλέπει εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, δουλειά χωρίς δικαιώματα και κράτος χωρίς κοινωνικές παροχές προς τους πολίτες, παρά μόνο προνοιακές για επιβίωση.

Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Με τη συνεχιζόμενη φορολογική επιδρομή, την συρρίκνωση του αφορολόγητου, την αύξηση των εισφορών, οδηγεί στη φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, ενώ ετοιμάζουν νέα μέτρα στα εργασιακά, με κυρία αιχμή μέσω των δήθεν αξιολογήσεων, τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και της δυνατότητας κήρυξης απεργίας.

Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δ.Ν.Τ. και του κεφαλαίου.

Αυτή η πρωτομαγιά σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής εργατικών αγώνων για μια καλύτερη κοινωνία.

Το σύνθημά μας είναι: «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»

Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Δαλαγιώργος Γιώργος

Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

Ένα σχόλιο

  • Κυριε προεδρε εαν δεν καταγγειλετε τα μνημονια και το κομματικο κατεστημενο που τα στηριζει..μας λετε το γνωστο καραμυθι..κανετε κατι διαφορετικο απο τους προηγουμενους για να δειξετε τη διαφορα..εαν φυσικα υπαρχει αυτη!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.