O Δήμαρχος Βελβεντού απαντά στις επώνυμες κι ανώνυμες καταγγελίες σε σχέση με το Μνημείο στην Κοινότητα Καταφυγίου

17 Ιουλίου 2021
22:31

 

Ο Δήμος Βελβεντού, προστατεύοντας τα συμφέροντά του, βρίσκεται σε αντιδικία με ιδιώτη για το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το Μνημείο στην Κοινότητα Καταφυγίου. Εν επιδικία της υποθέσεως (είναι χαρακτηριστικό ότι σε λίγες ημέρες εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα) δεν πρόκειται να εκδοθεί εκ μέρους μας αναλυτική απάντηση στις τελευταίες «καταγγελίες» ανώνυμες κι επώνυμες σε τοπικά ΜΜΕ. 

Να θυμίσουμε σε όλους ότι ο Δήμος με την επανέναρξη της λειτουργίας του στις 1/9/2019 βρήκε στην πλατεία Καταφυγίου ένα μνημείο πεσόντων αποσαρθρωμένο κι έτοιμο να πέσει. Το μνημείο φέρει την ενωτική επιγραφή «ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και χωρίς ονόματα. Αυτή είναι η επιγραφή που είχε από την κατασκευή του το Μνημείο από το 1983-1984 για να τιμήσει τους πεσόντες της Κοινότητας ανά τους αιώνες και όχι μόνο του περασμένου αιώνα. Αυτό το μνημείο με τη μορφή που το βρήκαμε θέλουμε να το αντιστηρίξουμε στη θέση του και το πράττουμε ήδη με εντολή της δικαστικής αρχής. Ούτε ονόματα καλύψαμε ούτε άλλη μεταβολή της μορφής του κάναμε.  

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που οι ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αντί να απαιτούν την άμεση σωστική εργασία για το μνημείο που καταρρέει από το 2017, μας προτείνουν την απομάκρυνσή του από τη θέση που το τοποθέτησε η Κοινότητα Καταφυγίου πριν από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης και νόμιμες ενέργειες του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου. Παιδευόμαστε ενάμιση και πλέον χρόνο να υπηρετήσουμε ως Δήμος το αυτονόητο.

Θα τονίσουμε, λοιπόν, ότι κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να πράξουμε κάτι σε βάρος των συμφερόντων της Κοινότητας Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού και υπέρ του ιδιώτη, ο οποίος ακριβώς επιθυμεί διακαώς την απομάκρυνση του Μνημείου και τον προσεταιρισμό της έκτασης στην οποία εδώ και τριανταοκτώ (38) έτη βρίσκεται αυτό.

Επιφυλασσόμαστε, τέλος, ως Δήμος, παντός νομίμου δικαιώματος για το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

42 σχόλια

  • Δήμαρχε είσαι εκτός θέματος! Δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον δεν θες να καταλάβεις! Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδικίες σου! Εκτός από αυτό δεν δεσμεύεσαι από καμιά λαϊκή συνέλευση. Η λαϊκή συνέλευση ΔΕΝ νομοθετει. Οσο για την “ενωτικη” περιγραφή το αφήνω ασχολίαστο.επειδη βρήκες μια αδικία με την επικάλυψη των ονομάτων αποφάσισες να συνεχίσεις την πολιτική διχασμου! Η δημοτική αρχή είναι για να λύνει προβλήματα και όχι για να τα συντηρεί. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ! Αλήθεια αυτή η συντήρηση με τη συνέχιση της απόκρυψης των ονομάτων των ηρώων πόσο κοστίζει στο δημο;

    • Εσύ κύριε ανώνυμε πότε έμαθες ότι υπάρχουν καλυμμένα ονόματα; Υποψιάζομαι ότι το ήξερες εδώ και πολύ καιρό. Γιατί δεν το ζήτησες όταν το έμαθες και ζητάς τώρα την αποκάλυψη; Και σίγουρα θα το συνδέεις και με την απαίτηση για μεταφορά του μνημείου.

      • Γιατί όταν το έμαθα ο διχασμός σας υπερισχυε, τώρα η αλήθεια μαθεύτηκε με στοιχεία! Η ενότητα θα υπερισχύσει! Πλέον οι φωνές της λογικής πληθαίνουν! Η αντίληψη σας πάντως ξεπερνάει κάθε όριο!”επειδή ένα πρόβλημα έμεινε άλυτο για καιρό, πρέπει να συνεχίσει να μένει άλυτο γιατί δεν λύθηκε τόσα χρόνια.” Η λογική του παραλόγου…

        • Οταν το έμαθες ανακάλυψες ότι υπήρχε φόβος διχασμού. Και εππίσης μετά από έρευνα σιγουρεύτηκες ότι πλέον δεν υπάρχει φόβος διχασμού. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διχασμού, ούτε υπήρχε ποτέ. Απλούστατα τοποθετήθηκε η επιγραφή για να αγκαλιάσει όλους τους αγωνιστές που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Αλλά το θέμα εγείρεται τώρα επειδή προκύπτει η πρόθεση καταπάτησης δημόσιου χώρου. Το σημείο που επιλέχθηκε τότε για την τοποθέτηση του μνημείου είναι το πλέον κατάλληλο. Καταθέτοντας στεφάνι όλα αυτά τα χρόνια, στέκεσαι μπροστά στο μνημείο και ατενίζεις ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, τον κάμπο της Κοζάνης και την λίμνη του Αλιάκμονα. Καλόν είναι αν δεν γνωρίζουμε να μην μιλάμε. Εκτός κι αν υπάρχουν κάποια μικροσυμφέροντα που καλύπτονται από τον όψιμα εκδηλωθέντα πόνο για την κάλυψη των ονομάτων πριν από 40 χρόνια. Τέλοςείναι βέβαιον ότι αν ποτέ αποκαλυφθούν θα αρχίσουν οι αμφισβητήσεις οι οι καταγγελίες για ελλείψεις.

          • Λες δεν υπάρχει κίνδυνος διχασμου αλλά ταυτόχρονα λες με την αποκάλυψη θα υπαρχουν προβλήματα… Κατατοπιστικοτατος… Σας πονάνε τα ονόματα! Εάν δεν το αντέχετε λυπάμαι. Είπαμε όλοι όσοι πεθαναν, για ποιες ελλειψεις μιλάτε; εαν έχετε στοιχεία ότι παραλλειπονται ονόματα παρουσιάστε τα, αλλιώς αφήστε αυτή τη φτηνή δικαιολογία.

  • Οι καταγγελίες για το μνημείο και τη γενικότερη εγκατάλειψη του χωριού μας βλέπουν τώρα το φως γιατί πολύ απλά ο προηγούμενος πρόεδρος μας είχε διαβεβαιώσει πως ο δήμος Σερβίων – Βελβεντου μας έχει εγκαταλείψει και οποιαδήποτε ενέργεια μας ήταν ματαιη. Μήπως συμβαίνει και τώρα το ίδιο; μήπως θες να μας διαβεβαιωσεις κι εσύ πως εγκαταλείπεις το χωριό στην τύχη του; Δεν χρειάζεται όπως λες να σε αναγκάσει κάνεις να πράξεις εναντιον της κοινότητας…. Το κάνεις πολύ καλά μόνος σου…. Αμαν πια με τον ιδιώτη….. Δεν μας αφορούν αυτά. Θέλουμε τα ονόματα για απόδοση τιμής! Αν δεν μπορείς σε αυτό το μνημείο, με τα 9000€ που δαπανας έφτιαχνες ένα πολύ καλύτερο! Μάλλον όμως τα προσωπικά σου με τον ιδιώτη έχουν μεγαλύτερη αξία απτην ιστορία…. ΚΡΙΜΑ!

  • Στεργιου βγήκες για να μας πεις ότι σε κουμαντάρει μια λαϊκή συνέλευση που έγινε πριν από 4 δεκαετίες; εκτός από αυτό….. Λέμε για αποκάλυψη των ονομάτων που συνεχίζεις να κρατάς κρυμμένα πάρα τη συντήρηση. Δεν μας αφορά η μεταφορά και ούτε είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε αν πρέπει να γίνει ή όχι. Είμαστε όμως αρμόδιοι να απαιτήσουμε εμείς οι απόγονοι θυμάτων να εμφανιστούν τα ονόματα των προγόνων μας!

  • Δήμαρχε δεν μας είπες όμως, για την γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του Καταφύγιου που παρουσιάζεται στο παρών site (δρομος, πλακοστρωτο, πλατεία) να φανταστώ ότι φταίει πάλι ο ιδιώτης; Φτάνει πια! Δεν είμαστε κορόιδα.

  • Είσαι λάθος δήμαρχε! Η περιγραφή που αναφέρεις δεν ήταν εκεί από την κατασκευή του μνημείου. Ούτε αυτό το γνωρίζεις; η περιγράφει μπήκε μετά για να καλύψει τα ονόματα! Εσύ όμως με τα συνεργεία που πραγματοποιουν τις εργασίες συντήρησης προφανώς και δυσκολεύεστε να προβείτε στην δύσκολη, επίπονη και δαπανηρη ενέργεια να βγάλετε 4 ολόκληρες βίδες για την αποκάλυψη των ονομάτων! Εάν υπάρχει τόση φθορά κάτω από τις πλάκες ώστε να μην διαβάζονται τα ονόματα τότε βεβαίως και να φτιάξετε ενα καινούργιο μνημείο σε κατάλληλο έδαφος.

  • Κε Στεργίου η τοποθέτηση σας είναι παραπλανητική μας λες ο ιδιώτης θέλει αυτό.. επιδιώκει αυτό…. Αυτό σε ρωτάνε σε όλες τις καταγγελίες ; Αυτό κατάλαβες; τι εμμονή είναι αυτή από πού πηγάζει τι κρύβει επιτέλους…Το θέμα είναι ότι σήμερα κρυμμένα μνημεία δεν υπάρχουν εσύ το καταφέρνεις, κρυμμένα ονόματα δεν υπάρχουν πόσο μάλλον επικαλυμμένα, εσύ και αυτό το κάνεις ενώ είναι σε γνώση σου όλο το Ιστορικό, μάλλον προσπαθείς στην ανακατωσούρα των ημερών να καλύψεις την ατολμία σου να δώσεις επιτέλους την ορθή λύση. Ξέρουμε πολύ καλά πότε χρονικά έγιναν αυτά. Τι προσπαθείς να περάσεις;… Μιλάμε για ένα αντικείμενο εικαστικής τέχνης και όχι μνημείο, ενώ στις εσωτερικές του πλάκες έχει ονόματα ηρώων πολεμιστών για ποια ενωτική επιγραφή μιλάς; Ξέρεις ήμαστε πολύ καλά ενημερωμένοι για όλα αυτά. Διόρθωσε το Λάθος των τότε, όπως σου αρέσει να λες, ή των σημερινών αρχών είναι απαίτηση μας, είναι νόμιμο και ηθικό, είναι το δίκαιο και το δίκαιο υπερισχύει στο τέλος.

  • Δήμαρχε άκου τη φωνή του λαού, και των απογόνων αν πραγματικα συμβαίνουν όλα αυτά πρόλαβε τα χειρότερα ,άκου και καποιο υπερήλικα

  • Αγαπητοί αναγνώστες σας παρακολουθώ αρκετές μέρες τώρα, αναφέρεστε όλοι στο Δήμαρχο ενώ στο χωριό υπάρχει Πρόεδρος, δεν γνωρίζει για τα προβλήματά μας; Κολλήσατε στην ανύπαρκτη για μας διαμάχη με ιδιώτη που δεν μας νοιάζει. Ο Πρόεδρος που είναι γέννημα θρέμμα Καταφυγιώτης με 5 θητείες στην κοινότητα γνωρίζοντας όλο το Ιστορικό θα έπρεπε σήμερα να είχε λυθεί η όποια διαμάχη ή να μην υπάρχει και καθόλου. Αυτό που καίει το Καταφύγι σήμερα είναι τα καθημερινά προβλήματα, ερχόμαστε Σαββατοκύριακα και δεν έχουμε νερό σπάσαμε τα οχήματά μας στους δρόμους εκτός και εντός του οικισμού. Εσείς Κε Στεργίου που επισκέπτεστε το Χωριό σας αρέσει αυτή η κατάσταση; και δεν κάνετε τίποτε; Συνεργαστείτε επιτέλους με τον Πρόεδρο και τους δημότες σας και δώστε λύση κάνετε έργα και ξεκολλήστε από την εμμονή του μνημείου. Αναδείξτε το πολιτισμό μας είμαστε μαρτυρικό χωριό και η γενέτειρα του Ζορμπά, κάνετε και συντηρείτε διχαστικά μνημεία σπαταλώντας πολύτιμα κονδύλια, πρώτα κάνετε έργα και προπαντός δρόμο. Δεν υπάρχει πολιτισμός χωρίς υποδομές. Και αν κάποιος ιδιώτης θέλει να αξιοποιήσει ένα χώρο σ’ αυτό το ιδιαίτερο τόπο βοηθήστε τον και όχι κυνηγήστε τον.

    • Ποιος λογικός άνθρωπος θεωρεί ότι είναι διχαστικό ένα μνημείο που έχει την επιγραφη ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; Περιλαμβάνει όλους τους πεσόντες από τη δημιουργία του οικισμού πολλούς αιώνες πίσω. Υπάρχει κάτι πιο ενωτικό και διαχρονικό από αυτό; Σωστά μπήκε το 1984 αυτή η επιγραφή.
      Εσείς τώρα προτείνετε στον Δήμο να βάλει ονόματα για να αρχίσει η γκρίνια όχι ο ενας ήταν δεξιός όχι ο άλλος ήταν αριστερός και πάει λέγοντας. Να ξαναφέρουμε τον εμφύλιο δηλαδή; Αυτό που προτείνετε είναι το διχαστικό της υπόθεσης. Μην μας περνάτε για χαζούς.
      ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ.

      • Επιτέλους έστω και καταλαθος έδωσες την απάντηση! Είναι καθαρά πολιτικό το θέμα! Άρα εσείς που μιλάτε για ενότητα και ήρωες προφανώς κρύβεστε γιατί φοβάστε τους πραγματικούς ήρωες! 21ος αιώνας και οι Καταφυγιωτες πορευόμαστε με αντιλειψεις και πολιτικές Β. Κορέας. Ο εμφύλιος μας ριμαξε αλλά η ενότητα δεν ήρθε ακόμα στο χωριό μας. Μήπως υπάρχουν ακόμα κάποιοι κολλημένοι σε εκείνες τις πολιτικές;

  • Οπως γίνεται συνήθως, κανένας στο χωριό του δεν μπορεί να αγιάσει, καλώς κάνει ο Δήμαρχος διατηρεί το προηγούμενο καθεστώς, προκειμένου να μην διχάσει το χωριό, με τις απαιτήσεις του καθενός βάλε τον δικό μου και όχι το άλλον.

  • – Η πρόσβαση για το Καταφύγι, μέσω Βελβεντού λόγω καταστροφών -κατολισθήσεων απαγορεύτε σύμφωνα με σύσταση της Περιφέρειας, επιτρέπετε με προσωπική όμως ευθύνη των διερχομένων.
    – Οι δρόμοι μέσα στο Χωριό είναι απροσπέλαστοι.
    -Ο Δήμαρχος δηλώνει στους δημότες ότι λόγω των παραπάνω προβλημάτων του βασικού οδικού άξονα (ευθύνη της περιφέρειας) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανέβουν μηχανήματα του Δήμου για διάφορες αναγκαίες εργασίες εντός του οικισμού.
    -Ωστόσο για στήριξη του ‘’Μνημείου’’ εικαστική τέχνης θα έλεγα, 4-5 μέρες συνεχώς ανεβαίνουν βαριά μηχανήματα του Δήμου ή ναυλωμένα αυτού κάνοντας παράλληλα και εργασίες σε Ιδιώτες…..
    – Τι γίνεται έχουμε υπερβάσεις αποφάσεων δεν ισχύουν για το Δήμο οι παραπάνω αποφάσεις;
    -ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ για το Καταφύγι Κε Δήμαρχε…

  • Κε Δήμαρχε και Κε Πρόεδρε λάμπετε δια της απραξία σας στο Καταφύγι, αν δεν μπορείτε και δεν σας κάθετε πάτε αλλού

  • “καλώς κάνει ο Δήμαρχος διατηρεί το προηγούμενο καθεστώς, προκειμένου να μην διχάσει το χωριό”. Ήδη το έχει διχάσει! Είστε κι εσείς από αυτούς που δεν θέλουν τα ονόματα; Αλήθεια πόσο διχασμό θα έχει η εικόνα ενός εγγονού να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο με το όνομα του παππού του ευαναγνωστο ώστε να του θυμίζει τη θυσία του; εφόσον θεωρείται σωστό την επικάλυψη μπορείτε να μας πείτε το γιατί;

  • Το κεντρικό ηρώο του Βελβεντού και των περισσότερων πόλεων δεν έχουν ονόματα. Εσεις που τα λέτε αυτά σκεφτήκατε τους πεσόντες του 18ου αιώνα στο Καταφυγι που δεν ξέρουμε τα ονόματα τους;

    • Αναγνώστη αν δεν ξέρεις τα ονόματα του 18ου αιώνα εμείς τα ξέρουμε, να τα ζητήσεις από τον Πρόεδρο του χωριού. Ισως να δεις καποιον δικό σου και αλλάξεις γνώμη

    • Αν δεν ήταν γνωστά τα ονόματα εννοείται πως θα συμφωνουσαμε να υπήρχε μνημείο χωρίς ονόματα. Τώρα όμως ΟΛΑ τα ονόματα είναι γνωστά! Απλά κάποιοι δεν θέλουν να αποκαλυφθούν!

        • Πάλι λάθος και ανενημερωτος! Τουλάχιστον αυτά που γράφεται να τα διασταυρωνετε πρώτα! Το σωστό είναι: “Κάποιοι πριν 40 χρόνια βαλαν τα ονόματα, αλλά κάποιοι άλλοι κάνοντας μικροπολιτικη επανάστασης τα κρυψαν”. Αυτή είναι η αλήθεια, η αλήθεια που τόσα χρόνια επιμελώς κρύβετε, αλλα επιτέλους ήρθε η ώρα να βγει στην επιφάνεια! Η αρχή έγινε, ο κόσμος πλέον γνωρίζει, δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο. Ήρθε πλέον η ώρα οι νεκροί να δικαιωθούν!

  • Δεν μίλησε κανένας για διαχωρισμό ονομάτων! ΕΝΑ μνημείο με ΟΛΑ τα ονόματα των νεκρών ηρώων ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου! Ακόμα κι έτσι να ήταν και οι νεκροί του 18ου αιώνα να μην ήταν γνωστοί αυτό τι σημαίνει; ότι επειδή δεν ξέρω κάποιον δεν θα τιμησω τους υπόλοιπους; ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ επιτέλους φέρνετε γελοία επιχειρήματα που δεν πείθουν ουτε παιδιά νηπιαγωγειου.

  • ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΞΙΩΠΡΕΠΕΙ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ( ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΗΡΩΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΟΙΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΩΤΩΝ.ΠΟΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

  • ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΒΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ.

  • Κ. Τραντα θα μπορούσα τουλάχιστον εγω να συμφωνήσω εν μέρη με την πρότασή σας, αλλά οι νεκροί απαιτούν δικαιωση. Το ότι στα μνημεία συνήθως δεν υπάρχουν ονόματα αυτό δεν μου λέει κατι. Μπορεί να μην είναι γνωστά τα ονόματα…. Στο σύνολο του Δήμου μας αλλά και του νόμου Κοζάνης υπάρχουν πολλά μνημεία με ονόματα. Το μεγαλύτερο έγκλημα στην περίπτωση μας είναι ότι υπάρχουν ονόματα χαραγμένα αλλά έχουν επικαλυφθει για πολιτικούς λόγους! Αλήθεια τι θα λέγατε αύριο – μεθαύριο στο παιδί σας εάν το όνομα του παππού αντί να γραφτεί με περιφανεια σε ένα μνημείο και να του αποδοθεί η τιμή που του αξίζει, αυτό (το όνομα) βρισκόταν τελικά κάτω από μάρμαρα για να μην θίγονται ορισμένοι; εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να το δεχθω!

    • Εσυ ανώνυμε θα πρέπει να σκεφτείς ότι εκτός από τον παππού σου πολέμησε και ο προπάππος σου και ο προπροπάππος σου και το όνομα του δεν είναι γνωστό. Αυτό δεν σε ενοχλει όπως φαίνεται. Άρα το ζόρι σου είναι πως θα φύγει το μνημείο και όχι τα ονόματα.

      • Εσένα το ζόρι σου είναι πως πως θα κρυφτεί η ιστορία; Γιαυτό λέμε ΟΛΑ τα ονόματα ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων και όλων των πολεμικών περιόδων! Εάν ξέρεις ολο το γενεαλογικό δέντρο κάποιου που πολεμισε πολύ ευχαρίστως να μπει και αυτό το όνομα! Υπάρχουν πολλά γνωστά ονόματα αποτι φαίνεται. Εσάς ποια ακριβώς σας ενοχλούν και γιατί;

    • ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ .ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΟΝΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΟΝΥ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

      • Το ότι θα δω όνομα προγόνου μου είναι πολιτικό; δεν είπε κανένας για πολιτικό διαχωρισμό. Είπαμε όλα τα ονόματα! Αλήθεια εσείς συμφωνείτε με αυτή την πολιτική διχασμου; Το θέμα δεν θα το αποφασίσει καμία δημοτική συνέλευση γιατί δεν είναι αρμόδια να το κάνει. Αρμόδια είναι η πολιτεια και οι νομοι! Δηλαδή εαν μια δημοτική συνέλευση σε κάποιο χωριό αποφάσιζε ότι δεν υπάρχει covid 19,τότε θα δεχόσασταν ότι δεν υπάρχει; Σας παρακαλώ σοβαρευτειτε γιατί εκτιθεστε…

  • Γιατί παιδεύεστε συχωριανοί; Όπως είναι το μνημείο σήμερα να βάλει ο Δήμος δυο μεγαλες πλάκες μια αριστερά και μια δεξιά και να γράψει όλα τα ονόματα. Θα ομορφύνει και ο χώρος και το μνημείο θα γίνει πιο πλούσιο όπως αυτό που είναι στην καλλιθεα στο Βελβεντό. Έτσι θα γεμίσει και ο άδειος χώρος δεξιά και αριστερά από το μνημείο. Και όλα θα είναι μια χαρά και κανένας δεν θα έχει παράπονο.

    • ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΤΟΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ. ΟΡΙΣΤΕ Η ΛΥΣΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ.

      • Το δικό σου πρόσχημα για να μείνε ποιο είναι; Δεν θέλω να ξαναλέω τα ίδια. Το ιδιοκτησιακό θα το λύσουν όσοι είναι αρμόδιοι. Μάλλον δεν ξέρεις ή δεν θελεις να καταλάβεις τι σου γίνεται. Τα ονόματα υπάρχουν ήδη, αλλά έχουν θαφτεί με μάρμαρα γιατί κάποιοι σαν εσένα δεν αντέχατε να τα βλέπετε! Πάντως πολύ περίεργο που όλοι όσοι αντιδράτε στην αποκάλυψη των ονομάτων φέρνετε ως πρόσχημα τον ιδιώτη. Αλήθεια για τα υπόλοιπα προβλήματα του χωριού που ειδαν το φως της δημοσιότητας τι έχετε να πείτε; μήπως δεν σας ενδιαφέρουν; γιατί βλέπω πως ότι καταγγελία και να γίνει εσείς το πάτε αλλού…..

        • Άρα συμφωνείτε ότι μπορούν να μπουν δυο ορθιες στήλες δεξια και αριστερά του μνημείου για να μπουν τα ονόματα. Θα γίνει και πιο όμορφο το μνημείο. Για τα προβλήματα ας απαντήσει ο Δήμος.

          • Τελικά δεν θέλετε να καταλάβετε ή προσπαθείτε με ειρωνικες φράσεις να φανειτε. Σε αποδεδειγμένα κοινοτικό χώρο ας γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση, δεν είμαστε αρμόδιοι να το κρίνουμε. Πείτε μου όμως δεν είναι πιο εύκολο να βγούνε 4 βίδες, από το να προστεθούν 2 επιπλέον μαρμάρινες στήλες; πάντως πολύ περίεργο που για τα υπόλοιπα προβλήματα του χωριού δεν παίρνετε θέση, αλλά για το μνημείο βρήκατε κιόλας λύση. Τελικά τα προβλήματα του χωριού δεν σας απασχολούν, στόχος πάλι το ιδιοκτησιακό,για το οποίο κανένας δεν είναι αρμόδιος να το λύσει….

      • Παρακολουθώ εδώ και μέρες τα σχόλια σας και βλέπω ότι κάποιοι από εσάς χρησιμοποιείτε τον ιδιώτη με πρόσχημα τα ονόματα. Λέτε συνέχεια εαν γίνει αυτό θα αντιδράσει ο ιδιώτης, εαν γίνει το άλλο δεν θα το αφήσει, εάν γίνει το παραλο δεν θα το θελήσει… Εαν ο χώρος είναι αποδεδειγμένα με έγγραφα κοινοτικος τότε δεν χρειάζεστε άδεια από κανένα. Προφανώς όμως από τη στιγμή που χρειάστηκαν ασφαλιστικα μέτρα κάτι δεν πάει καλά με το δημο και γιαυτό χρειαζοταν άδεια από ιδιωτη. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτια. Αυτά από έναν νομικό. Πριν γράψετε κάτι ελέγξτε τη νομιμότητα των λύσεων που προτείνετε! Με το να πετάτε αβάσιμες και ουτοπικες λύσεις απλά εκτιθεστε. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

  • Απορώ γιατί τόση εμμονή στον ίδιοτη…. Κάθε ίδιοτη δεν έχει δικαίωμα πρόσβασης σε δρόμο? Πόσο μάλλον όταν η τοποθέτηση του μνημείου είναι σε κατά γενική ομολογία ανφισβητουμενη θέση…. Λυπάμαι που ο Δήμαρχος δείχνει τέτοια αναλγησία…. Κ ύστερα θέλουμε ανάπτυξη…. Πως να ανέβουν οι νέοι να κάνουν δουλειές σπίτια κλπ όταν βλέπουν αυτά τα χάλια?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.