Σχόλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης, στο Kozan.gr, σχετικά με τα ζωάκια που κάνουν τις εμφανίσεις τους στα μπαλκόνια και στις αυλές σπιτιών συμπολιτών μας στην πόλη της Κοζάνης: “Πρόκειται κατηγορηματικά για είδος κουναβιού”

26 Ιουλίου 2021
13:47

Από το έως τώρα οπτικό υλικό δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντός του αστικού ιστού της πόλης της Κοζάνης μικρών σαρκοφάγων θηλαστικών της οικογένειας των Μουστελίδων ή γνωστά ως μιγκ ή βιζόν. Πρόκειται κατηγορηματικά για είδος κουναβιού. Η εμφάνιση τους κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σύνηθες φαινόμενο και συμπίπτει με την επώαση και την εκκόλαψη των νεοσσών, πτηνών που φωλεοποιούν σε κεραμοσκεπές κτιρίων όπως σπουργίτια, περιστέρια, δεκαοχτούρες κλπ. και αποτελούν μέρος της διατροφής τους.

Πολύ συχνά αποτελούν την αιτία διακοπής ηλεκτροδότησης πόλεων λόγω της αναρρίχησής τους σε στοιχεία του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι είδος που ζει μονήρες μετά την ενηλικίωσή του και η εμφανίσεις τους σύντομα θα μειωθούν στο ελάχιστο.

Συνειρμικά, λόγο της συσχέτισής τους με την πανδημία του κορωναΐου, αναπτύχθηκε η σχετική παραφιλολογία.

Δεν παύει όμως να ισχύει ότι αυτό το ξενικό είδος έχει πλέον εγκατασταθεί στην περιοχή μας.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.