Συνάντηση – συζήτηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

26 Ιουλίου 2021
14:20

 

Την Παρασκευή 23-07-2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση για συζήτηση με το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας ύστερα από όσα έχουν ανακοινωθεί για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Στη συνάντηση έγινε κοινά αποδεκτό τόσο από τον Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης ότι η μονάδα Αγίου Δημητρίου θα πρέπει να μείνει ανοιχτή για τις τηλεθερμάνσεις και να κλείσει μόνο όταν ολοκληρωθεί το έργο που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα από όλα να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κονδύλια μέσω των προγραμμάτων μέσω του ταμείου Δίκαιης Μετάβασης και φυσικά θα πρέπει να γίνει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα ώστε να καταστεί η μετάβαση βιώσιμη. Ειδάλλως το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο για όλη την τοπική κοινωνία που είναι ήδη τόσο επιβαρυμένη με την ανεργία στα ύψη και μετά τα αλλεπάλληλα lockdowns των προηγούμενων μηνών.

 

 

Με Εκτίμηση

Τα Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

8 σχόλια

  • Σας ζώσανε τα φίδια;;
    Να κλείσει η ΔΕΗ φωνάζατε όλοι σας γιατί οι Δεητζήδες παίρνουν πολλά χρήματα τα οποία παρεμπιπτόντως τα ακουμπούσαν στην τοπική οικονομία.
    Τώρα ανησυχείτε.
    Οι βουλευτές πού συμφώνησαν με τον Μητσοτάκη για το κλείσιμο της ΔΕΗ τι λένε;
    Ζούνε εδώ;

    • παρα πολυ σωστα τα λες,ουτε ειμαι στη δεη αλλα οι μισθοι των δεητζηδων στην οικονομια της κοζανης επεφταν.τωρα να δω που θα τα κλεισουν τι θα γινει η κοζανη.
      για το κοστος της τηλεθερμανσης δε απο του χρονου θα ειναι διπλασιο
      επισης μη ξεχναμε οι δεητζηδες θα πανε σε αλλες θεσεις η θα βγουν στη συνταξη,τα εκατονταδες παιδια που ειναι στους εργολαβους τι θα γινουν;οι οικογενειες τους με τι θα ζησουν;

  • Ποίος τους δίνει σημασία. Ας κάνουν όσες συναντήσεις θέλουν. Γραμμένους κανονικά τους έχουν. Ο ΑΗΣ θα κλείσει και θα κλείσει νωρίτερα και αυτοί ,οι υπεύθυνοι, ακόμη κάνουν συναντήσεις, σχέδια και μοιράζουν ανύπαρκτα δις ευρώ. Στο μεταξύ η Κοζάνη θα γυρίσει στην εποχή της ξυλοσομπας.

  • Η ανεργία θα φτάσει στα ύψη με το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ γιατί εκεί απασχολουνται από τις εταιρίες πάρα πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μην ξεχνάμε και τα οκταμηνα.Είμαι πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον.Ο δήμαρχος όμως δεν θα ασχολείται με τα κοινά όταν θα έρθουν τα δύσκολα. Ελπίζω η συνείδηση του να είναι ήσυχη.

  • Κάλλιο γιαιδουροδενε πάρα γαιδουρογυρευε
    Δυστυχώς τόσο η παλιά όσο και η νέα δημοτική αρχή αν και ήξεραν τίποτα δεν έκαναν διότι πίστευαν ότι αυτό δεν θα συμβεί κατά την διάρκεια της δίκης των θητείας,οπότε άσε τους άλλους να τρέχουν
    Πλην όμως αμφότεροι έχουν ευθύνες η παλιά γιατί δεν διαπραγματεύθηκε σωστά και ολοκληρωμενα την σύμβαση,η νυν διότι τίποτε δεν εκανε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.