Καλλιόπη Βέττα: H Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να τύχει ενισχυμένης στήριξης για προγράμματα επιμόρφωσης των ανέργων και εύρεσης εργασίας – Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Κοζάνης

27 Ιουλίου 2021
16:00
Κανένα σχόλιο

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε πρόσφατα τον Ο.Α.Ε.Δ. Κοζάνης όπου είχε συνάντηση με το Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κυτίδη και  τους εργαζόμενους.

Στη συνάντηση, έγινε ευρεία αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τη Π.Ε. Κοζάνης, με τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του οργανισμού να ξεπερνούν τους 16.000, ενώ έγινε ειδική επισήμανση ότι πρόκειται για την περιοχή με τους πιο μακροχρόνια άνεργους.

Τονίστηκε δε ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε μετά τον Ιούνιο -με το πέρας του καθεστώτος των αναστολών- καθώς απολύθηκαν γύρω στους 450 εργαζόμενους οι οποίοι αθροίστηκαν στην γενική καταμέτρηση.

Επίσης, υπήρξε αναφορά στις οικονομικές υποχρεώσεις του Υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΑΕΔ αλλά και στην καθυστέρηση εκπόνησης στοχευμένων προγραμμάτων για την περιοχή, ήδη, από τον Φεβρουάριο.

Στις επαφές με τους εργαζόμενους επισημάνθηκε η έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τόσο γενικά, όσο και ειδικά στην Π.Ε. Κοζάνης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της υπηρεσίας.

Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι δεν μπορεί η Π.Ε. Κοζάνης και η Δ. Μακεδονία – την ώρα που χάνονται, μαζικά, εκατοντάδες  θέσεις εργασίας- να  αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους στα προγράμματα με άλλες περιφέρειες.

Τέλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας στη μεταλιγνιτική περίοδο είναι μονόδρομος για την δίκαιη και βιώσιμη μετάβαση σε ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο, ενώ επεσήμανε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας να μην αφήσει κανέναν πολίτη της περιοχής χωρίς την απαραίτητη στήριξη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.