Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης και της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

4 Αυγούστου 2021
15:30

Στην καρδιά της παραγόμενης ενέργειας, εκεί που οι εργαζόμενοι αυτές τις μέρες παλεύουν και μοχθούν για να διασφαλίσουν την ηλεκτροπαραγωγή για όλη τη χώρα, βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας, Σχεδιασμού Αναπτυξιακής Μετάβασης Στέργιος Κιάνας και η Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Ευφροσύνη Ντιό.

Συνομίλησαν με εργαζομένους καθώς και με τον Διευθυντή κλάδου εκμετάλλευσης ΔΕΛΜ κ. Ευάγγελο Νάνο, τον Τομεάρχη Λειτουργίας κ. Εμμανουήλ Σακαλή, τον υποτομεάρχη Ηλεκτρολογικής συντήρησης κ. Φίλιππο Τρυψάνη, τον υποτομεάρχη Βελτιώσεων και Αποτελεσμάτων κ. Δημήτριο Διάφα και τον εκπρόσωπο του Σωματείου «Σπάρτακος» κ. Κωνσταντίνο Πουτογλίδη.

Οι Αντιπεριφερειάρχες και η Πρόεδρος ενημερώθηκαν για την ενεργοποίηση άλλων τεσσάρων μονάδων λόγω του εκτεταμένου και έντονου καύσωνα με την παραγωγή επιπλέον 1 GW να ενισχύει το σύστημα. Οι μονάδες 1, 2, 3 και 4 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου ήταν ετοιμοπόλεμες για τη στήριξη του συστήματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Από την συζήτηση αναδείχθηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη παραμονής σε εφεδρεία των λιγνιτικών μονάδων για τη σταθεροποίηση του συστήματος σε ακραίες συνθήκες. Η ανάγκη αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι επιβεβλημένη, με το υδρογόνο να αποτελεί μια σημαντική διέξοδο και λύση. Έως τότε το σύστημα χάρη και στις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων αντέχει. Οι έπαινοι και οι ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους εργαζομένους στην πρώτη γραμμή.

2 σχόλια

  • Δουλευομαστε; Μύτη δεν άνοιξε και κανένας δεν έκανε σοβαρή παρέμβαση. Ο ένας μάλιστα ήταν και πρόεδρος των μηχανικών. Από τη μια γλυφουμε και από την άλλη κάνουμε διαπιστώσεις.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.