Σύνδεσμος αδειούχων υδραυλικών θερμικών & κλιματιστικών έργων Ν.Κοζάνης “Ο ήλιος”: Προβληματισμοί και σκέψεις για την βιωσιμότητα λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης

4 Αυγούστου 2021
21:01
Κανένα σχόλιο

Συμπολίτες, Συμπολίτισσες

            Το σωματείο μας έχει συμμετάσχει ενεργά στην κατασκευή άλλα και στην συντήρηση του έργου της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης όλα τα χρόνια λειτουργίας του. Ένα έργο το οποίο μόνο οφέλη έχει προσφέρει εδώ και 3 δεκαετίες στην περιοχή μας, από οικονομικά, περιβαλλοντολογικά αλλά και σε θέματα ασφαλείας υπερτερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους τρόπους θέρμανσης. Είναι ίσως το μοναδικό έργο που πρέπει να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι ως τοπική κοινωνία από το οποίο κερδίσαμε όλοι με την χρήση αυτού και  το μεγαλύτερο έργο που είχε η πόλη μας από την λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων.

             Ύστερα από συνάντηση που είχε ο σύνδεσμός μας με το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, πέραν την συμπαράστασή μας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των φορέων και της κοινωνίας, θα θέλαμε να θέσουμε και τους δικούς μας προβληματισμούς:

  1. ΟΧΙ στην βίαιη απολιγνιτοποίηση που πέρα από τα προβλήματα που θα έχει στην παραγωγή ενέργειας, θα επιφέρει και πρόβλημα στην λειτουργία των τηλεθερμάνσεων της περιοχής. (Προβλήματα πχ που προέκυψαν και την χρονιά που μας πέρασε)
  2. Απαιτούμε από την τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφεριάρχη – Δημάρχους) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής της νέας μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας υψηλής απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς η οποία θα εξυπηρετήσει στο μέλλον τις εμπλεκόμενες περιοχές .
  3. Πρέπει όλοι μας να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο ενάντια στον πρόχειρο σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ότι αφορά το μέλλον της περιοχής μας και την μετα λιγνιτική περίοδο και δηλώνουμε έτοιμοι από την πλευρά μας να συμμετέχουμε σε οτιδήποτε αποφασιστεί σαν κοινωνία απέναντι στις άδικες αλλαγές που συντελούνται βίαια στην περιοχή μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.