Οι Φωτιές και η αναποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση- Η περίπτωση των αδιάβατων δασικών δρόμων της Φλώρινας (του Γιάννη Στρατάκη)

17 Αυγούστου 2021
22:13

 

Οι Φωτιές και η αναποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση- Η περίπτωση των αδιάβατων δασικών δρόμων της Φλώρινας
Εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε στο Περ.Συμβούλιο κατά τη Συνεδρίαση της 10/8/21 το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών που κατακαίουν αυτές τις ημέρες τη χώρα. Μεταξύ αυτών και οι καταστροφικές πυρκαγιές στη Δυτ.Μακεδονία, στην Περ.Ενότητα Γρεβενών.
Υπογραμμίστηκε η έλλειψη οργάνωσης αντιμετώπισης παρόμοιων καταστάσεων και συγχρόνως η έλλειψη εφαρμογής της επικουρικότητας, ιδιαίτερα από την Περιφέρεια η οποία απλά εξαντλείται στο συντονιστικό της ρόλο ως προεδρεύουσα των Συντονιστικών Οργάνων της Πολιτικής Προστασίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Π.Ε Φλώρινας στην οποία ακόμη και σήμερα μεγάλο μέρος των δασικών δρόμων παραμένουν απροσπέλαστοι.
Δηλαδή ούτε το ελάχιστο δεν έγινε να συντηρηθούν οι δασικοί δρόμοι, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον πρόσβαση σε πιθανή ανάφλεξη.
Δείτε το σχετικό βίντεο από τη συζήτηση:

3 σχόλια

  • Ναι, αλλά ο Κασάπ φρόντισε να βάλει φανάρια στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων! Αυτό πάλι πού το πας;

    Μανχάταν γίναμε!

  • Η αρμοδιότητα καθαρισμού, βελτίωσης και διάνοιξης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών είναι αποκλειστική ευθύνη των Δασαρχείων, τα οποία υπάγονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

    • Ναι αλλά η αντιπεριφερεια αφού έχει μηχανήματα οφείλει να βοηθάει αντί να τα έχει να αράζουν! Πρόληψη λέγεται αυτό! Τι να το κάνεις να τρέχουν να συνεργάζονται εκ των υστέρων ; Αλλά είπαμε ο Κασαπίδης ποτέ δεν έχει ευθύνη για τίποτε! Τροχονόμος υποθέσεων και πάσα σε άλλους!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.