Ο Δίας κατακεραυνώνει το εισιτήριο.

ΟΛΥΜΠΟΣ

Ένα Μύθο θα σας πω, ήταν μια φορά κι έναν καιρό ο Ουρανός γεμάτος Σύννεφα. Έτρεχαν, τα κυνηγούσε ένας Λύκος. Ύστερα έγιναν βροχή, κατέβηκαν στη γη, πότισαν τα δάση, τους κάμπους, τα χωράφια και τα περιβόλια κι Ύστερα πήγαν κι έπεσαν στα Ποτάμια κι από εκεί στη θάλασσα. Μπορεί και να ήταν Όνειρο. Στη βιασύνη τους τράκαραν δυνατά, βροντές και αστραπές τάραξαν τον ύπνο των θεών.

Ο Ερμής έφερε τα νέα.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Εκεί κάτω οι κυβερνώντες επιδεικνύουν περισσή Ανοησία. Ετοιμάζονται να επιβάλλουν με Νόμο εισιτήριο, να εμποδίσουν τους ανθρώπους να περπατούν ελεύθερα στο βουνό των θεών. Θόλωσαν είπαν από τους Ρύπους από τις φωτιές που κατέκαψαν τα δάση. Μαζί με αυτά έκαψαν και το μυαλό τους. Διαγράφουν τις Ωφέλειες ως Πανούργοι, στο όνομα της Οικονομίας. Κακό Σημάδι αυτό, είναι προσβολή στο θείο πνεύμα.

Ο Δίας συννέφιασε, κάλεσε τους κεραυνούς του και έβγαλε απόφαση: Θα τρέχουν και θα χτυπάει ένας κάθε φορά το εισιτήριο που κόβεται, θα το καίει. Δεν υπάρχει είσοδος και έξοδος στο βουνό. Οι θεοί το προστατεύουν και καλούν όποιον θέλει να τους ακολουθήσει. Να ανέβει πάνω από την κοντή σκέψη του πολιτικού. Να αναπνεύσει αέρα ελευθερίας. Να βλέπει ψηλά προς το θείον.

Κοζάνη 20-8-2021

Γκουτζιαμάνη Γιάννα