Όλα τα μέτρα – Πού μπαίνει απαγορευτικό στους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει για κλειστούς χώρους, εργασία, ψυχαγωγία, rapid test

24 Αυγούστου 2021
12:32

 

Σχέδιο θωράκισης της χώρας το οποίο θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη του χειμώνα ώστε να ανασχεθεί το τέταρτο, πανδημικό κύμα παρουσίαζει o υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ μαζί του θα είναι και η  η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε τις ανακοινώσεις του λέγοντας πως τα δεδομένα δείχνουν πως μιλάμε για μία πανδημία ανεμβολίαστων.

«Πάνω από το 90% των ασθενών που βρίσκονται σε ΜΕΘ –Covid είναι ανεμβολίαστοι», προσθέτοντας πως στόχος είναι από εδώ και στο εξής τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν όλα τα περιστατικά.

«Επιλογή έχουμε και συνολικά έχουν εμβολιαστεί πλήρως κοντά στους 6 εκατ. Συμπολίτες μας και ο αριθμός θα αυξηθεί. Ήδη μετά τον 15αγουστο έχουν αυξηθεί οι αριθμοί», ανέφερε ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως χρειάζονται περίπου 1 εκατ. Εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μέτρα δημόσιας υγείας θα υπάρξουν και αυτό το φθινόπωρο θα αφορούν όμως τους ανεμβολίαστους καθώς να σταματήσει τη μετάδοση του ιού και να θωρακιστεί το ΕΣΥ.

Επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει παράταση για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίοι από εκείνη την ημέρα θα τίθενται σε αναστολή.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου-31 Μαρτίου 2022

Οι ανεμβολίστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα και τιμή 10 ευρώ. Το τεστ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app. 

Οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα. 

Οι μαθητές θα λαμβάνουν 2 self tests ανά εβδομάδα δωρεάν από το κράτος.

Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test ανά εβδομάδα με δική τους δαπάνη. 

Όσοι ταξιδεύουν υποχρεώνονται να κάνουν 1 rapid test έως 48 ωρες πριν το ταξίδι. Τα παιδιά θα κάνουν self test. 

Στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές.

Όσον αφορά τους δημόσιους χώρους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση. 

Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα. 

Εργασία

Οι εργοδότες έχει το δικαίωμα να ξέρει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι.

Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας.

In.gr

52 σχόλια

    • Τα έσοδα θα πέσουν πάνω από 50% όχι μόνο γιατί δε θα πάνε οι αμπόλιαστοι ,αλλά γιατί ο φόβος και το τσεκ-ιν για ένα καφέ ,ένα ποτό κι ένα φαγητό θα σου το βγάλει από τη μύτη!Πρέπει να είσαι μεγάλο και αναίσθητο παλιοτόμαρο για να παριστάνεις ότι δε συμβαίνει τίποτα και να διασκεδάζεις με τους όρους που σου βάζουν κάποιοι απίθανοι…

  • Τον Ιούνιο του 2021 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κλήθηκε να τοποθετηθεί ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά του Covid-19 -και ως εκ τούτου τη νομιμότητα της διάκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και μη πολιτών στην ΕΕ-, αλλά και την εφαρμογή μέτρων τα οποία στην πράξη αποτελούν διάκριση μεταξύ ομάδων πολιτών.
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα. Δεν νοείται λήψη μέτρων – ειδικών, οριζόντιων, μερικών ή συλλογικών- κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών.

    Μικρή λεπτομέρεια ανάξια σημασίας για τον πρωθυπουργό των εμβολιασμένων.

  • Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό όταν όμως κάποιοι συνάνθρωποι μας καλούνται σε αναστολή των εργασιών τους και παύουν πλέον να αμοίβονται δεν έχει επιπτώσεις στην σωματική πνευματική ψυχική υγεία που είναι το ύψιστο αγαθό για την επιβίωση της οικογένειας αυτών των ανθρώπων Εύχομαι και παρακαλώ να επιτρέψουν στις εκκλησίες να γίνουν οι Λιτανείες η εκκλησία έχει και αυτή την λύση που το έχει εφαρμόση και σε παλαιότερες πανδημίες.

    • To μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι : η μόνη σωτηρία είναι το εμβόλιο ! Η μόνη. Ο Θεός δεν σώζει, δεν μπορεί ! Αυτό πιστεύει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός των εμβολιασμένων και περισσότεροι εμβολιασμένοι. Δικαίωμά τους. Εμείς –οι πιστοί- εμβολιασμένοι ή όχι δεν έχουμε δικαίωμα να πιστεύομε κάτι άλλο.

  • Εδώ βλέπουμε διαχωρισμό και υπερχρέωση των πολιτών για να εμβολιαστούν . Ελπίζω να αλλάξει η φασιστική « μικρός χαρακτηρισμός « συμπεριφορά της πολιτείας . Ελπίζω να ξεσηκωθεί ο λαός από τους δήθεν προοδευτικούς και σωτήρες του τόπου . Επίσης να πάτε να κάνετε ένα καλύτερο υγειονομικό σύστημα . Να μαζέψετε τους γιατρούς που τα παίρνουν γιατί προφανώς δεν έχουν καταλάβει τι έτσι Γιατρός . Και τρίτον θα αναγκάσετε τους τίμιους πολίτες έτσι ώστε να μη πληρώνουν φόρους …..

    • Μας κοροϊδεύεται θα αφήσουν τους ανεμβολιαστους σε περίπτωση που κολλήσουν κορονοιο χωρίς περιθάλψει . Τι είναι αυτά που λέτε , το εμβόλιο είναι όπως το κράνος , προστατεύει μόνο εκείνον που το φοράει υπό συνθήκες , αν πέσει από το μηχανάκι θα σωθεί αν συγκρουστεί με νταλίκα τι θα γίνει .

  • Γιατί δεν εφαρμόζουν τον νόμο για το τσιγάρο ; Γιατί προφανώς θα έπρεπε να κλείσουν όλα τα μαγαζιά και επίσης και να χρωστάνε . ; ;;;; Θα πρέπει να φόρεστε με ισα μέτρα κι σταθμά ….. μπορεί να απαντήσει κανείς .

  • το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Τον Ιούνιο του 2021 κλήθηκε να τοποθετηθεί ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών κατά του Covid-19 -και ως εκ τούτου τη νομιμότητα της διάκρισης μεταξύ εμβολιασμένων και μη πολιτών στην ΕΕ-, αλλά και την εφαρμογή μέτρων τα οποία στην πράξη αποτελούν διάκριση μεταξύ ομάδων πολιτών.
    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα. Δεν νοείται λήψη μέτρων – ειδικών, οριζόντιων, μερικών ή συλλογικών- κατά των μη εμβολιασθέντων πολιτών.
    Μικρή λεπτομέρεια ανάξια σημασίας για τον πρωθυπουργό των εμβολιασμένων.

      • Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα δεσμευτική και κάθε παραβίασή της δίνει δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Εκεί δηλαδή όπου κάθε απόφαση ή ενέργεια εθνικής κυβέρνησης η οποία βρίσκεται σε αντίθεση με τις κοινοτικές αποφάσεις που συνιστούν κοινοτικό δίκαιο, ανθρώπινα δικαιώματα κ.λπ., θα χαρακτηριστεί ως έκνομη και η αντίστοιχη εθνική αρχή θα κληθεί να ανατρέψει τις δικαστικές ή διοικητικές αποφάσεις της επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Με λίγα λόγια, κάθε απόφαση που νομιμοποιεί την άσκηση διακρίσεων μεταξύ πολιτών στον τομέα των εμβολιασμών αργά ή γρήγορα θα κριθεί παράνομη από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια υπό την επικρατούσα σήμερα κοινοτική νομική πραγματικότητα.

  • Η ίδια πρακτική ακολουθητε και από άλλες χώρες της Ε.Ε Γαλλία, Ιταλία,Γερμανία, Ισπανία και θα ακολουθήσουν και άλλες.

  • Οι ανεμβολιαστοι από 13 Σεπτεμβρίου στα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να μπαινουν? Η θα χρειάζεται και εκεί ραπιτ?

  • ΜΟΛΥΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΙ….Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΜΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ…ΦΑΓΩΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ.

    • Σε μια χώρα πανηγύρι με πολίτες χατζηαβάτηδες, όπου βασιλεύει το μπαχτσίσι, το ρουσφέτι και το αλησβερίσι, περίμενες κάτι καλύτερο;

  • Πάλι έξυπνα μέτρα απ την τσιρκοκυβέρνηση του αρπα κολλα και της φανφαρολογιας? Καλα κρασα! Δεν εχουμε σωτηρία!

      • μα αυτο ακριβως κάνω δινω πονο
        κι αυτο δεν αντεχετε πολλοι απο σας! 🙂
        Κι αυτο ακριβως ειναι που μαρεσει
        να πονατε για τα χαλια του ψεκασμενου κυβερνητη σας που οδευει με μαθηματικη ακριβεια στην καταρρευση πολυ πιο γρηγορα απο οτι υπολογιζαμε!

        • Αλοιμο !!!! Φημίζεσαι για το μυαλό σου , πάντα εύστοχα τα σχόλια σου. Ευτυχώς σε όλα έπεσες έξω γιατί διαφορετικά θα σκουπιζωσουν με πλατανόφυλλα και όχι χαρτί υγείας .Γιωρίκα θέλω να βγει ο Τσιπρας για να έχουμε κάθε μέρα ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ !!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.