Με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συναντήθηκε, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, της Παρασκευής ,ο δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, παρουσία των βουλευτών Μίμη Δημητριάδη και Γιώργο Ντζιμάνη. Ο δήμαρχος Εορδαίας, αναφέρθηκε σε ενεργειακά ζητήματα και θέματα του πρωτογενή τομέα, παρουσιάζοντας μια αναλυτική κατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος Εορδαίας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που μας έστειλε ο Γιάννης Κατσανίκος:

Η ενημέρωση από το δήμαρχο Εορδαίας για την ΔΕΗ  & τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος

O Υπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου: “Η κυβέρνηση δεν ήθελε, ποτέ, να πουλήσει, αλλά η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου , που συνόδευαν οι Βουλευτές κ.κ. Δημητριάδης και Ντζιμάνης, υποδέχθηκε σήμερα 5-5-2017 στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης.
Ενημερώνοντας τον κ. Υπουργό ο Δήμαρχος Εορδαίας παρουσίασε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος , αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα τονίζοντας ότι η περιοχή θα πρέπει να κρατήσει τον ενεργειακό της χαρακτήρα και την βιομηχανική της κληρονομιά , χωρίς όμως η ανάπτυξη να είναι μονοδιάστατη σε σχέση με τη ΔΕΗ και να αφορά και άλλες οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν τον τόπο ,ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα.
Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός αναφορικά με τα ενεργειακά θέματα υπογράμμισε ότι επειδή η υπόθεση με τη ΔΕΗ είναι πολύπλοκη και θα δημιουργήσει πολλές επιπτώσεις στην περιοχή, θα πρέπει να αναπτυχτούν όλοι οι άλλοι τομείς .
«Στους βασικούς πυλώνες της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού» τόνισε ο κ Υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε στη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.