Η οριστικοποίηση της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις λεγόμενες άγονες σιδηροδρομικές γραμμές είναι μια από τις πρώτες εκκρεμότητες που καλείται να κλείσει ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος

1 Σεπτεμβρίου 2021
09:40

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τις λεγόμενες άγονες σιδηροδρομικές γραμμές είναι μια από τις πρώτες εκκρεμότητες που καλείται να κλείσει ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που απασχολεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, έχουν περάσει 21 μήνες από την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κάλυψη των Υπηρεσιών Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος -ΥΓΟΣ (όπως λέγονται επίσημα οι άγονες γραμμές) τα επόμενα 10+5 χρόνια έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο, δηλαδή συνολικά 750 εκατ. ευρώ.

Το τίμημα παραμένει σταθερό σε σχέση με την σύμβαση που έχει λήξει (2016-2020), ωστόσο η αλλαγή που αποτυπώθηκε στο μνημόνιο συνεννόησης, το οποίο υπεγράφη τον Νοέμβριο του 2019, είναι η δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για επενδύσεις ύψους 2,2– 2,5 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας.

Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων αναφέρουν ότι η νέα συμφωνία θα είναι “αισθητά βελτιωμένη” σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς με το αντίτιμο των 50 εκατ. ευρώ θα προβλέπονται περισσότερα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των περιοχών που επιδοτούνται.

capital.gr

16 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.