kozan.gr: Καταγγελία γι’ απόπειρα απαγωγής, παιδιού, στο Τσοτύλι του δήμου Βοΐου

6 Μαΐου 2017
23:21

Καταγγελία,  γι’ απόπειρα απαγωγής παιδιού, στο Τσοτύλι, του δήμου Βοΐου, κατατέθηκε σήμερα (6/5), το πρωί, στο αστυνομικό τμήμα Νεάπολης. Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες 5/5, γύρω στις 21:00, στο πάρκινγκ της Αγίας Μαρίνας, άγνωστος που επέβαινε, ως συνοδηγός, σ’ ένα άσπρο φορτηγάκι, τύπου “κλούβας”, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ζήτησε από μαθητή της Γ’ τάξης δημοτικού, που περνούσε εκείνη την ώρα από το σημείο, επιστρέφοντας στο σπίτι του, να έρθει κοντά του, λέγοντάς του ότι θα του έδινε χρήματα. Το παιδί, από περιέργεια, πλησίασε τον άγνωστο άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, που είχε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: ψηλός, αδύνατος & μελαχρινός, να αποπειράται να το αρπάξει. Το παιδί, πανικόβλητο, τελευταία στιγμή, τραβήχτηκε κι άρχισε να τρέχει, για να ξεφύγει. Ο άγνωστος άντρας, βλέποντας την αντίδραση του παιδιού, μπήκε στο φορτηγάκι και μαζί με τον οδηγό – συνεργό του, άρχισαν να το καταδιώκουν. Εκείνο κατάφερε να τους ξεφύγει, μπαίνοντας σ’ ένα στενό δρομάκι, όπου και κρύφτηκε πίσω από κάποιες λαμαρίνες. Λίγα λεπτά αργότερα κι αφού οι δυο άγνωστοι άντρες, με το άσπρο φορτηγάκι, είχαν χάσει τα ίχνη του, βγήκε από το σημείο που είχε κρυφτεί κι επέστρεψε στο σπίτι του, εξηγώντας στον πατέρα του, με λεπτομέρεια, όπως περιγράφουμε παραπάνω, τι είχε συμβεί. Το πρωί του Σαββάτου (6/5), ο πατέρας του παιδιού, κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης και λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί, μαζί με το παιδί, μετέβησαν στη λαϊκή αγορά Τσοτυλίου, μήπως κι αναγνώριζε, τον άνδρα, που επιχείρησε, το βράδυ της Παρασκευής, να το απαγάγει. Η καταγγελία περί “κλούβας”, δημιούργησε την υποψία πως ενδεχομένως να αφορούσε κάποιο πρόσωπο που έρχεται στην περιοχή, αποκλειστικά και μόνο για τη λαϊκή αγορά. Εν τέλει, το παιδί δεν αναγνώρισε κάποιον. Η αποκάλυψη του συγκεκριμένου περιστατικού προκάλεσε αναστάτωση σε όλη την τοπική κοινωνία του Τσοτυλίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς παρόμοια καταγγελία, περί απόπειρας απαγωγής, με θύμα νεαρή κοπέλα, υπήρξε, πριν από λίγες μέρες και στην περιοχή του Βελβεντού.

kozan.gr

10 σχόλια

  • Τελικά τι ισχύει ;;;;; Υπάρχουν τέτοια περιστατικά ;;;;; Κάποιος να βγει επίσημα να ενημερώσει τον κόσμο ,

  • Υποτίθεται στο Βελβεντο και στο Τσοτυλι βάλανε Σερίφη, ποιες οι αρμοδιότητες τους; Αφού δεν υπάρχει αστυνομία αυτοί δεν είναι υπευθυνοι; Επίσης καλο είναι να βγει ανακοίνωση και στα σχολεία γιατί η υπόθεση βάση λογικής η ηλικιες που επέλεξαν δεν είναι βρέφη για να πρόκειται για παράνομες υιοθεσίες. Ας κοιτάξουν αν υπάρχουν καταγραφες από κάμερες. Ελπίζουμε όλοι για την πάταξη τους

  • Τελικά,αν αληθεύουν τα περιστατικά σε Βελβεντό και Τσοτύλι,τότε τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά. Αυτό θα μας το πει όμως οι Αστυνομία με επίσημες ανακοινώσεις και περιμένουμε.

  • Αυτά τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά ως και τρομακτικά θα έλεγα, πράγμα που σημαίνει πως χρειάζεται τουλάχιστον πολύ μεγάλη προσοχή και ασφάλεια και από την πλευρά της αστυνομίας αλλά και των πολιτών, γιατί τέτοια ξυπάσματα (επιτρέψτε μου τον όρο) δυστυχώς είναι κοινωνικά αναλώσιμοι γι αυτό και δεν πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα, αλλά χίλια δεκατέσσερα σε τέτοιες περιπτώσεις, κυρίως όταν αφορά τόσο μικρά παιδιά !!!

  • Ο σερίφης καλά θα ήταν να γυρίσει στην θέση του και να φέρουν προσωπικό και οχήματα στα τμήματα Νεάπολης & Τσοτυλίου….Όταν δημιουργήθηκε το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Τσοτύλι υπήρχε περιπολικό που περιπολούσε όλο το Τσοτυλι καθώς και τα χωριά του τότε Δήμου Τσοτυλίου…
    Αυτό που με κάνει να αισθάνομαι άσχημα είναι ότι ο Δήμαρχος Βοίου δεν παίρνει θέση στο φλέγον ζήτημα δεν έχω ακούσει μέχρι σήμερα κάτι για αυτά που συμβαίνουν στο τόπο μας φεύγοντας οι υπηρεσίες από έναν τόπο απαξιώνεται τον κάτοικο της περιοχής που χθες πηγαίνατε και ζητούσατε ψήφο… Σκεφτείτε το καλά και οι υπόλοιποι ξεσηκωθείτε επιτέλους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.