Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο fampress trip στη Δυτική Μακεδονία την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου 2021 που διοργάνωσε η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση κυνηγιού τρούφας η οποία ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην ύπαιθρο που είχε ως βάση την τρούφα η οποία προηγουμένως συλλέχθηκε σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα.

Με επόμενο προορισμό την Καστοριά, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ιστορική ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, καθώς και επίσκεψη σε βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά της πόλης. Ακολούθησε ο γύρος της λίμνης και επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγίας Μαυριώτισσας.

Η περιοχή των Πρεσπών ήταν ο επόμενος προορισμός στο πρόγραμμα. Εκεί έγινε αρχικά επίσκεψη στο χωριό Ψαράδες και στη συνέχεια στο νησί του Αγίου Αχιλλείου όπου ξεναγήθηκαν πεζοπορώντας φτάνοντας στην Βασιλική του Αγ. Αχιλλείου. Ακολούθησε βαρκάδα γύρω από το νησί με τις ηλεκτροκίνητες – ηλιακές βάρκες.

Με κατεύθυνση τον Άγ. Γερμανό, οι συμμετέχοντες επισκεφθήκαν τον παλιό νερόμυλο και τον Ιερό Ναό του Αγ. Γερμανού (11ος αιώνας). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε εξειδικευμένη ξενάγηση από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών.

Επόμενος προορισμός του ταξιδιού ήταν η περιοχή των Γρεβενών.