Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη, για την πρόοδο των έργων του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα.

9 Σεπτεμβρίου 2021
16:30

 

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκ ευρώ.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στον Περιφερειάρχη ο αρμόδιος Αντιπρύτανης κ. Ιορδανίδης Γεώργιος, κατά την πρωινή σύσκεψη του κ. Κασαπίδη με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη και συνεργάτες τους στη Φλώρινα.

Το άλλο μεγάλο έργο για το νέο κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκ ευρώ, είναι στο στάδιο των μελετών, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2022, σύμφωνα με τον ανάδοχο μελετητή και κατόπιν θα ακολουθήσει η δημοπράτησή του.

Στο τελικό στάδιο των ειδικών μελετών και των σχετικών εγκρίσεών τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται και οι εργασίες που αφορούν στο κτίριο της «Αγίας Όλγας». Στην παρούσα φάση εκπονείται η επικαιροποίηση της μελέτης, σε συνεργασία με την ΑΝ.ΦΛΩ., που βασικά περιλαμβάνει βελτιώσεις στατικής επάρκειας, με χρηματοδότηση 110.000€ από το ΕΑΠ. Οι μελέτες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών και το έργο προϋπολογισμού 2 εκ ευρώ θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις εγκαταστάσεις της Γεωπονικής Σχολής, τόσο ως προς το διοικητήριο όσο και ως προς το αγρόκτημα, θέμα για το οποίο ζητήθηκε και η συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας για γρηγορότερη διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στην πολεοδομική τους ταυτοποίηση.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γιαννάκης συμφώνησε για την από κοινού συγκρότηση με το Πανεπιστήμιο, σχετικής ομάδας εργασίας με υπαλλήλους ανάλογων ειδικοτήτων για το σκοπό αυτό.

7 σχόλια

  • Και άλλα πεταμένα λεφτά σε άδεια κτίρια! Γέμισε ο τόπος άδεια κτίρια-φαντάσματα που μαραζώνουν επειδή δεν έχουν καν προβλεφθεί τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης.

  • Στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών επιτέλους να γίνουν εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού…… Που πάνε τώρα τα λύματα γνωρίζετε?

  • Για την υπόλοιπη εκπαίδευση τίποτα κι ας είναι μαθηματικά βέβαιο (όχι πάντως από τη μαθηματική(!!!) σχολή Καστοριάς χαχαχαχαχαχα!) ότι σύντομα το περιβόητο πανεπιστήμιο θα αποτελέσει παρελθόν.

    • Αντί να αγωνιστείς κι εσυ για να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο της περιοχής μας χαίρεσαι που μένει χωρίς φοιτητές χάρη στο σχέδιο στήριξης των ιδιωτικών Κολλεγίων από την «άριστη» Υπουργό μας … μάλλον κι εσύ θα έχεις χρήματα να στείλεις τα παιδιά σου στο εξωτερικό … Εμείς όμως δεν έχουμε…και δε γελάμε με τα άδεια έδρανα ..Αυτή είναι η διαφορά μας !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.