Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

10 Σεπτεμβρίου 2021
18:59
Κανένα σχόλιο

 

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, από τον Περιφερειάρχη Κασαπίδη Γεώργιο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής, η οποία θα διαρκέσει δύο έτη, θα υλοποιηθεί ερευνητικό έργο από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, για την καταγραφή της παρούσας κατάστασης σε ότι αφορά την διασπορά των πιο συχνών ζωοανθρωπονόσων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα προταθούν τα κατάλληλα μέτρα με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Τελικός στόχος είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου των ζωοανθρωπονόσων, η βελτίωση της υγείας/ευζωίας των ζώων αλλά και της παραγωγικότητας & βιωσιμότητας των εκτροφών μικρών μηρυκαστικών στην περιοχή, με πολλαπλά οφέλη για τους κτηνοτρόφους.

Τμήμα της έρευνας θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην Κτηνιατρικού Εργαστηρίου στη Λευκόβρυση Κοζάνης, οι οποίες έπειτα από χρόνια εγκατάλειψης αξιοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.