Καλλιόπη Βέττα: Συνάντηση με εργαζομένους της Δ.Ε.Υ.Α.Ε

11 Σεπτεμβρίου 2021
11:25
Κανένα σχόλιο

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Εορδαίας (Δ.Ε.Υ.Α.Ε.), όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες.

Αρχικά, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη γενική κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και την ανασφάλεια που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους λόγω των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών χειρισμών σε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της υγειονομικής προστασίας, της εμβολιαστικής διαδικασίας και των παρεπόμενων μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Στη συνέχεια, έγινε ειδικότερη αναφορά στα προβλήματα της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν αρχικά ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με την εργασιακή καθημερινότητα, το οποίο εντοπίζεται, εκτός των άλλων, στην έλλειψη των απαραίτητων υποδομών.

Παράλληλα, επεσήμαναν το πρόβλημα που υφίσταται με την στελέχωση της επιχείρησης, καθώς απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο κάλυψης των υπηρεσιακών αναγκών από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αποτέλεσμα είναι να εργάζονται στην Δ.Ε.Υ.Α.Ε. για μικρά διαστήματα έκτακτοι υπάλληλοι -που διεκπεραιώνουν άψογα και με αυταπάρνηση τα καθήκοντα τους-, ωστόσο, η απομάκρυνσή τους δημιουργεί σοβαρές ελλείψεις, δυσχεραίνει το έργο της επιχείρησης και υποβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής.

Η κ. Βέττα τόνισε, αρχικά, ότι όλοι οι εργαζόμενοι δικαιούνται να εργάζονται σε ένα υγιές περιβάλλον, χωρίς περισπασμούς, πιέσεις και καταναγκασμούς από τους διοικητικούς προϊσταμένους. Παράλληλα, πρέπει να εργάζονται σε συνθήκες που να τους επιτρέπουν να προσφέρουν ποιοτικές, ασφαλείς και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κυβέρνηση, τόσο στον υγειονομικό τομέα – με τις παλινωδίες και την αυταρχικότητά της-, όσο και στο ζήτημα της στήριξης των δημόσιων υποδομών, αποκαλύπτει καθημερινά ότι το μόνο της ενδιαφέρον συνίσταται στην ικανοποίηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις αποτελούν πυλώνα του κράτους πρόνοιας και, ως εκ τούτου, χρήζουν επισταμένης στήριξης και ενίσχυσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.