Συμμετοχή του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνς στο Πρόγραμμα ERASMUS+

21 Σεπτεμβρίου 2021
09:24
Κανένα σχόλιο

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης συμμετέχει στο Πρόγραμμα ERASMUS+ με κωδικό αριθμό: 2019-1-RO01-KA229-063223_5 και τίτλο «Active kids for a better future» για τη διετία 2019-21. Για λόγους covid-19 παρατάθηκε για έναν χρόνο. Συμπράττουν σχολεία από τη Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία, Ισπανία και Πολωνία.

Για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και τα συμπραττόμενα ευρωπαϊκά σχολεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκπαιδευτική μετακίνηση δασκάλων στο σχολείο Adnan Menderes Ilkokulu στην Καισάρεια (Kayseri) της Τουρκίας. Από κάθε συμπραττόμενο σχολείο συμμετείχαν 4 εκπαιδευτικοί από τις 06 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι Αραβοπούλου-Γκανάτσιου Βασιλική δασκάλα, ως συντονίστρια του προγράμματος στο ελληνικό σχολείο, η κ. Γιώτα Ιωάννα πληροφορικός, ο κ. Μπονές Νικόλαος δάσκαλος και η κ. Χιώτη Βασιλική δασκάλα αγγλικών, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Η μετακίνηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών διεξήχθη σε άριστες συνθήκες και η εκπαιδευτική εμπειρία που αποκτήθηκε ανεκτίμητη.

Η επιμόρφωση ξεκίνησε με ζεστή υποδοχή και παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου παραδοσιακών συνηθειών και χορών του τόπου. Ακολούθησε ενημέρωση για την εκπαιδευτική πραγματικότητα της φιλοξενούσας χώρας η οποία ήταν υποδειγματική. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια αφορούσαν επίσκεψη σε σχολείο Προσφύγων, σε κέντρο Ανακύκλωσης και σε πολιτισμικούς χώρους. Επίσης τα θέματα εργαστηρίων αφορούσαν την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και της αίσθησης του ενεργού πολίτη στους μαθητές μέσα από καλές πρακτικές για την ενσυναισθητική αφύπνιση και συμπεριληπτική συμπεριφορά μαθητών. Προχωρήσαμε στη δημιουργία κήπου με δέντρα που φυτεύτηκαν από όλες τις αποστολές για να θυμίζει την παρουσία μας εκεί.

Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία, οι συνάδελφοι προσλάβαμε καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, τις οποίες μεταλαμπαδεύουμε στην δική μας εκπαιδευτική πραγματικότητα και βελτιώνουμε τις γνώσεις και συμπεριφορές μας μέσα από τη σύγκριση, την αλληλεπίδραση και τον αλληλοσεβασμό.

Ιδιαίτερα στην ελληνική αποστολή, η επίσκεψη σε χώρους όπου έζησαν και μεγαλούργησαν ελληνικοί πληθυσμοί στο παρελθόν, ανέδυσε έντονα συναισθήματα και κατανόηση της ροής της Ιστορίας και της εξέλιξης. Η υποδοχή, η φιλοξενία και η περιποίηση ήταν θερμή σε όλες τις στιγμές και η αντίληψη όλων ήταν πως φεύγοντας κάτι πήραμε από εκεί αλλά και κάτι αφήσαμε πίσω.

Ευχαριστούμε το Σχολείο της Τουρκίας για τη ζεστή φιλοξενία και την επιτυχημένη επιμόρφωση.

Ευχαριστούμε τα ευρωπαικά προγράμματα ERASMUS+ που μας δίνουν αυτή την δυνατότητα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.