Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών στην οικία του περιστοιχισμένος από την οικογένειά του ο Δημήτρης Μπακόλας στην πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στο χωριό Αυγερινός της Κοζάνης το 1928 όπου πέρασε τα νεανικά χρόνια της ζωής του και έμαθε το επάγγελμα του κρεοπώλη. Το έτος 1967 μετανάστευσε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στην πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ όπου στην αρχή εργάσθηκε στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας Myrna Shoe και επίσης στην εταιρεία Granite State Packing Company.

Εκπλήρωσε το όνειρό του όταν άνοιξε τη δική του επιχείρηση, το παντοπωλείο «Bakolas Market», το οποίο διέθετε όλα τα ελληνικά προϊόντα από την Ελλάδα και στο οποίο εργάσθηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Μετέδωσε πολλές ελληνικές παραδόσεις και συνταγές στην οικογένειά του και στην επιχείρησή του συμπεριλαμβανομένου και του ψητού αρνιού και του λουκάνικου.

Ο αείμνηστος ήταν μία εμβληματική προσωπικότητα στην Ομογένεια του Μάντσεστερ, αλλά και ανάμεσα στους συμπολίτες μας Αμερικανούς, ενώ ήταν αγαπητός από όλους. Ηταν μέλος και υποστηρικτής της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μάντσεστερ όπου είχε υπηρετήσει ως μέλος αλλά και πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου.

Καταλείπει τα παιδιά του Μαριάνα Γκάση, τον σύζυγό της Γεώργιο και τον γιο του Αθανάσιο Μπακόλα και τη σύζυγό του Σταυρούλα, καθώς επίσης τα εγγόνια και δισέγγονά του. Επίσης, καταλείπει τις δύο του αδελφές Σοφία Λεμονιώτη και Γεωργία Νάνου, καθώς επίσης και πολλές ανιψιές και ανιψιούς εδώ και στην Ελλάδα. Η Εξόδιος Ακολουθία του τελέσθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μάντσεστερ.

Πηγή ekirikas.com