Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης: Αυλαία με ενημέρωση για τις εξαρτήσεις, πεζοπορία & κρουστά (Δελτίο τύπου)

24 Σεπτεμβρίου 2021
14:00
Κανένα σχόλιο

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Κοζάνης έριξε αυλαία με πληθώρα δράσεων. “Η Κοζάνη στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα” ήταν ο τίτλος της τελετής λήξης,  που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου, στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,  αναφερόμενος στη συμμετοχή του δήμου στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030», υπογράμμισε ότι «Η δράση προωθεί το μετασχηματισμό της πόλης,  σε μια  «ουδέτερη για το κλίμα και έξυπνη» πόλη. Παράλληλα, υιοθετεί τρόπους παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας μέσα από ανανεώσιμες πηγές και προηγμένες τεχνολογίες, με χρήση έξυπνων δικτύων και  ευέλικτων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, ενώ επιδιώκει δομικές αλλαγές στη συμπεριφορά του πολίτη. Επιπλέον, μέσω της Αποστολής, ο Δήμος Κοζάνης θα τύχει ευρωπαϊκής προβολής, θα επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του, λειτουργώντας ως πρότυπο καλής πρακτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά σε όσους συνεργάστηκαν για τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020. Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Κοζάνης κατέκτησε το 2ο πανελλαδικό βραβείο ανάμεσα στις ελληνικές συμμετοχές για τις δράσεις του κατά την περσινή χρονιά, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την πράσινη μετακίνηση.

Με το πέρας της τελετής λήξης, ο ΣΕΟ Κοζάνης ξεκίνησε μία πεζοπορία στα μονοπάτια του Αη Λια. Την ίδια ώρα το ΚΕΘΕΑ Δ. Μακεδονίας με την Κινητή Μονάδα, έκανε μία πορεία ενημέρωσης από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη μέχρι την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, όπου μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή του κοινού, έστειλε  το μήνυμα για πρόληψη από τις εξαρτήσεις. Στόχος της δράσης, ήταν η ενημέρωση γύρω από την πρόληψη, η κινητοποίηση για θεραπεία, καθώς και η άμβλυνση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, η «Συνωμοσία κρουστών» του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης πλημμύρισε με ήχους τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη βιώσιμη κινητικότητα, κλείνοντας επίσημα  την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης για το 2021.

Παράλληλα, γιορτάστηκε η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», με συμβολικό κλείσιμο της Οδού Μακεδονομάχων και των κάθετων σε αυτή οδών, από τις 16:00 έως τις 21:00, ώστε να διέρχονται μόνο πεζοί και ποδηλάτες.

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνει το ραντεβού για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.