kozan.gr: Η απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Σερβίων Δημήτρη Πεκόπουλου στα “πυρά” του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων του Δήμου Σερβίων Χρήστου Ποντίκη: “Ενοχλήθηκες Αντιδήμαρχε με την αντίθεσή μου σε πράξεις ή προθέσεις ή αποφάσεις;”

26 Σεπτεμβρίου 2021
21:41
Δεν συνηθίζω να απαντώ σε ερωτήματα του τύπου της πρόσφατης ανάρτησης του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων Δήμου Σερβίων Χρήστου Ποντίκη, ωστόσο θα το κάνω, διότι έχει λάβει δημοσιότητα και θέλω να διατυπώσω προς τους αναγνώστες την δική μου άποψη για τα ζητήματα που το κείμενο της ανάρτησης αναφέρεται. Εκείνοι θα κρίνουν. Ενοχλήθηκες Αντιδήμαρχε με την αντίθεσή μου σε πράξεις ή προθέσεις ή αποφάσεις; Ενόχλησαν οι σχολιασμοί μου για το ζήτημα με την πρωταθλήτρια στο έπταθλο Στέλλα Τζικανούλα και τον προπονητή της Χρήστο Γυλτίδη; Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι μακρόχρονη, πολύπλευρη, πολυποίκιλη και όχι μόνο εντός των ορίων του Δήμου μας. Κυρίως όμως αφανής και αθόρυβη, όπως αρμόζει στους εθελοντές και τους χορηγούς. Χωρίς κουρνιαχτό, χωρίς φωτογραφίες στο fb. Δεν βγήκα χθες από το καβούκι μου. Πάντα λειτουργώ με καλές προθέσεις και επικροτώ τις επιτυχίες. Ωστόσο οι επιτυχίες της δημοτικής αρχής δεν μπορεί να είναι «συγχωροχάρτι» για τις άσχημες συμπεριφορές.
Ως μηχανολόγος μηχανικός ποτέ δεν αρνήθηκα σε κανέναν να διατυπώσω την γνώμη μου ή να συμβουλέψω, ούτε φυσικά και στους Δημάρχους του Δήμου Σερβίων που το έχουνε ζητήσει. Ωστόσο δεν πήγα ούτε θα πάω ποτέ στο γραφείο του Δημάρχου απρόσκλητος.
Ως μέλος του επιστημονικού στελεχιακού δυναμικού της ΑΝΚΟ προφανώς και ασχολούμαι με ό,τι η διεύθυνση της εταιρείας μου αναθέσει και εμπίπτει στο τεχνικό αντικείμενο του τμήματός μου. Επειδή δεν είμαι «χθεσινός», έχω ασχοληθεί με την τηλεθέρμανση από τότε που δήμαρχος ήταν ο Αντώνης Τσιγκόιδας. Αν ψάξεις στα αρχεία του δήμου, θα βρεις προτάσεις μου. Τις προεκλογικές μας προτάσεις τις χλευάσατε. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω.
Μάλλον Αντιδήμαρχε δεν θυμάσαι τι ψηφίσαμε για την παραχώρηση του Τούρκικου σχολείου στο Πανεπιστήμιο. Φαίνεται να ξεχνάς και τις προτάσεις για τον Δήμο, της Δημοτικής Συνεργασίας, με την οποία έχω εκλεγεί Δημοτικός σύμβουλος. Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της χρήσης του χώρου των πρώην ΜΑΒΕ τα έχουμε πει αυτά στο Δημοτικό συμβούλιο.
Για τα υπόλοιπα ζητήματα, για να γνωρίζουν οι αναγνώστες:
Θέμα ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στον στίβο του Δημοτικού σταδίου Σερβίων: Δεν υπάρχει άτυπος μελετητής του έργου της κατασκευής του ταρτάν. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων όφειλε να το γνωρίζει αυτό. Η μελέτη συντάχθηκε το 2007 από την ΤΥΔΚ. Η συνεισφορά μου αφορά στην υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Σερβίων εθελοντικά, χωρίς καμία αμοιβή, για την σύνταξη του τεχνικού δελτίου ένταξης του έργου στο ΕΑΠ το 2015 και την επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης. Εξάλλου η μελέτη και κατασκευή ταρτάν εμπίπτει στο αντικείμενο του πολιτικού μηχανικού. Ως μηχανολόγος μηχανικός ούτε ταρτάν μελετώ, ούτε δρόμους ασφαλτοστρώνω. Η μελέτη προέβλεπε να γίνει η κατασκευή του ταρτάν βάσει της τεχνικής προδιαγραφής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την οποία έχουν κατασκευαστεί τα ταρτάν σε όλα τα στάδια της χώρας. Έτσι, λοιπόν, να αναζητηθεί αλλού η αστοχία της κατασκευής του ταρτάν του σταδίου Σερβίων.
Δημοτικό ωδείο Σερβίων: Ο «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δημοτικού ωδείου Σερβίων» ιδρύθηκε το 2001, νομιμοποιήθηκε με την απόφαση 17/2002/31.01.2002 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, εγγράφτηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων με αύξοντα αριθμό 2182/26.03.2002 και έκτοτε λειτουργεί νόμιμα. Αυτοδίκαια, βάσει του καταστατικού του, μέλη είναι όλοι οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, οι ενήλικοι μαθητές και μόνο αυτοί. Ήμουνα αυτοδίκαια λοιπόν μέλος του συλλόγου από το 2007 μέχρι και το 2020, μάλιστα διετέλεσα και πρόεδρος ή μέλος του συμβουλίου του συλλόγου για κάποια χρόνια. Για τον αριθμό των καθηγητών του ωδείου και τον τρόπο πληρωμής τους να ερωτηθούν οι ίδιοι και οι εκάστοτε διοικήσεις του Δημοτικού ωδείου, που είναι οι πλέον αρμόδιοι να απαντήσουν.
«Άβατο» ασφάλτου!!! Αν αναφέρεσαι Αντιδήμαρχε στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του από πολλών ετών σε κανονική κυκλοφορία χωματόδρομου μπροστά από το σπίτι που κατοικώ (άρα, τι σημαίνει το άβατο;;;), ενημερώνω του αναγνώστες ότι οι αντιρρήσεις μας ήταν για τον τρόπο με τον οποίο το έργο αυτό έγινε και όχι για το ίδιο το έργο. Χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες αποζημιώσεων και χωρίς μελέτη, χωρίς παρουσία επιβλέποντα μηχανικού της τεχνικής υπηρεσίας (γιατί άραγε;), με εσένα να έχεις το γενικό πρόσταγμα και να χαράζεις τον δρόμο με την μεζούρα!!! Όπως όλες οι ασφαλτοστρώσεις που έγιναν φέτος στον Δήμο. Με πανελλαδική πρωτοτυπία, μόνο ασφαλτόστρωση του δρόμου, χωρίς υπόβαση, χωρίς μέριμνα διαχείρισης ομβρίων υδάτων, με ασφαλτική προεπάλειψη σε πέντε δάχτυλα ασυμπίεστο χώμα – σκόνη, και για τα πεζοδρόμια, βλέπουμε…. Ένας μήνας δεν πέρασε και έβγαλε κιόλας χορταράκι!!!
Και για τα εκατομμύρια για νέα έργα στον Δήμο, καλοδεχούμενα. Να τα δούμε να πιάνουν τόπο. Και πιάνουν τόπο όταν τα έργα σχεδιάζονται σωστά και πατάνε σε γερά θεμέλια. Όχι σε πέντε δάχτυλα χώμα – σκόνη…
Δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία περαιτέρω αντιπαράθεσης ό,τι και να γράψεις Αντιδήμαρχε. Δεν θα απαντήσω. Θα συνεχίσω να προσφέρω ως εθελοντής και ως χορηγός. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους συμπολίτες μας για την στάση μας και τις πράξεις μας.
https://kozan.gr/archives/365244 – Kλικ εδώ για να δείτε τα “πυρά” του Αντιδημάρχου Τεχνικών έργων του Δήμου Σερβίων Χρήστου Ποντίκη, που πρηγήθηκαν και προκάλεσαν τη συγκεκριμένη απάντηση του

5 σχόλια

  • Τέλειο Δημήτρη. Όπως και να το κάνουμε υπάρχει χάσμα τεράστιο μεταξύ των δύο ανθρώπων, Πεκόπουλου και αντιδήμαρχου.

    • Το χάσμα που το βλέπεις ακριβώς ; Εκφράσεις τύπου «τα τσακαλάκια» προάγουν το δημόσιο λόγο ; Κρίμα για τον τόπο μας, τα Σέρβια!

      • Την έκφραση τα “τσακαλάκια” την χρησιμοποιεί ο δήμαρχος και οι περί αυτόν. Άρα που είναι το μεμπτόν, αφού έτσι αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται;

  • Απλά τραγικες καταστάσεις , μετά φεύγει ο κόσμος από τα χωριά για νΑ ζήσει στις πόλεις. Άκου με τη μεζούρα… Χαχαχα

  • Ευτυχώς που υπάρχει σοβαρότητα και υπεύθυνη στάση από την πλευρά του κυρίου Πεκόπουλου… μακάρι στα Σέρβια να επικρατήσει κάποτε αυτό το ήθος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.