Ελασσόνα: Στη μητέρα του επιστρέφει το βρέφος που βρέθηκε καταμεσής του δρόμου – Θα τους παρακολουθεί κοινωνικός λειτουργός

30 Σεπτεμβρίου 2021
19:21
Κανένα σχόλιο

Με την μητέρα του αλλά κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις θα παραμείνει το 11 μηνών βρέφος, που τα ξημερώματα της Τρίτης βρέθηκε να μπουσουλά μόνο του σε κεντρικό δρόμο της Ελασσόνας, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Γάτσας, μωρό και μητέρα θα παρακολουθούνται στενά από κοινωνική λειτουργό μέχρι τις τελικές αποφάσεις: «Το μωρό και την μητέρα πέρα από τις υπηρεσίες του δήμου μας, τους είδαν και αντίστοιχες υπηρεσίες της Λάρισας που λειτουργούν μετά από εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, όπως έμαθα από την κοινωνική μας λειτουργό συστήνουν το παιδί να παραμείνει με την μητέρα του και να το παρακολουθεί η κοινωνική μας λειτουργός κάθε 15 μέρες. Προφανώς θέλουν να δουν αν η γυναίκα αυτή με την πάροδο των ημερών θα καταφέρει να συνέλθει και αφού θα παρακολουθεί πιστά το πρόγραμμα αποτοξίνωσης, ίσως να μπορέσει να σταθεί ως άξια μάνα δίπλα στο παιδί της. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν κρίνουν πως δεν τηρεί της οδηγίες, τότε θα λάβουν νέα μέτρα. Προς το παρόν το παιδί θα παραμείνει με την μητέρα του, ωστόσο με προϋποθέσεις».

Όπως έγινε γνωστό ήταν γύρω στις 12:30 τα ξημερώματα της Τρίτης και επί της οδού Οικονόμου όταν το βρέφος εντοπίστηκε για καλή του τύχη από διερχόμενη νεαρή οδηγό, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν στη μέση του δρόμου είδε να μπουσουλάει μόνο του, το μόλις λίγο μηνών μωράκι. Η γυναίκα χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό κατέβηκε από το όχημα της και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας που παρέλαβε το βρέφος.

Συγκλονιστικά και τα όσα ανέφερε σε δηλώσεις της η νεαρή εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και νεαρή οδηγός Ελένη Γκανάτσιου, η οποία, βρέθηκε αντιμέτωπη με το απίστευτο περιστατικό

Συγκεκριμένα, η νεαρή εθελόντρια του Περιφερειακού Τμήματος Ελασσόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οδηγούσε στην κεντρική οδό της Οικονόμου, λίγο μετά το 3ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν είδε ένα βρέφος να κινείται ολομόναχο στη μέση του δρόμου.

Σοκαρισμένη, σταμάτησε γρήγορα το όχημα της και φωνάζοντας για βοήθεια πήγε κοντά του, σώζοντάς το από βέβαιο θάνατο, καθώς πίσω από το όχημα της ακολούθησε ένα φορτηγό. Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και μπήκε αίσιο τέλος σε αυτή την απίστευτη ιστορία, ενώ το άτυχο βρέφος, ηλικίας μόλις 13 μηνών, επέστρεψε στην οικογένειά του.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για… σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε, εξηγώντας πώς βγήκε από το αυτοκίνητο και πήρε αγκαλιά το παιδί, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές, που έσπευσαν στο σημείο.

Τόνισε ακόμη ότι η μητέρα του παιδιού ειδοποιήθηκε από κάποιον γείτονα, που άκουσε τις φωνές της κοπέλας, ενώ ανέφερε ότι η μητέρα στεκόταν στο σημείο, χωρίς να αντιδρά, σαν να βρισκόταν σε κατάσταση σοκ -«στον κόσμο της», όπως σημείωσε η νεαρή εθελόντρια στη συνέντευξή της.

protothema.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.