Επιβεβαίωση του kozan.gr: Mόνο με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολικών μονάδων η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Π.Ε. Κοζάνης- Η επίσημη απόφαση

27 Οκτωβρίου 2021
13:55

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α΄/07-06-10).
  2. Την υπ΄ αριθμ. 74901/13-10-21 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940».
  3. Την υπ΄ αριθμ. 135392/Δ5/22-10-21 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Οδηγίες σχετικά με τις παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου – σχολικού έτους 2021-2022».
  4. Το μεγάλο όγκο της μαθητικής νεολαίας αλλά και του απαιτούμενου χρόνου της διεξαγωγής των παρελάσεων ιδιαίτερα στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.
  5. Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Π.Ε. Κοζάνης.
  6. Την αύξηση των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.
  7. Την πίεση που δέχονται τα Νοσοκομεία μας με τις εισαγωγές ασθενών με Covid-19.
  8. Τις πρόσφατες αποφάσεις των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων για τον περιορισμό των εορταστικών εκδηλώσεων των τοπικών Εθνικών εορτών της Π.Ε. Κοζάνης.
  9. Τη διαβούλευση με τις Δημοτικές Αρχές της Π.Ε. Κοζάνης.
  10. Τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης.

Αποφασίζουμε 

Τη διεξαγωγή των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου 2021 για τους Δήμους της Π.Ε. Κοζάνης μόνο με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολικών μονάδων.

Παρακαλούνται επίσης οι φορείς και οι Σύλλογοι να συμμετάσχουν με την αντίστοιχη εκπροσώπηση.

Η απόφαση δεν αφορά την συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες για τους οποίους η χρήση μάσκας δε θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης

Γρηγόριος Θ. Τσιούμαρης

53 σχόλια

  • Άλλοι πήραν αποφάσεις προς από μέρες και εμείς πριν από ώρες. Ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός είναι……ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ…και αυτό το χρεώνεται και ο Περιφερειάρχης !!!!!

  • Να μην γίνει καθόλου η παρέλαση τότε ρε τι θα πει μόνο σημαιοφόροι και παραστάτες.η παρέλαση σας πείραξε τώρα?λες και όλοι οι άλλοι θα κλειστούν στα σπίτια τους δεν θα βγούνε έξω.δεν βλέπετε τι γίνεται σε αλλά και άλλα η παρέλαση σαν πείραξε ξαφνικά.

  • Ποιοί θεατές δλδ? Μας δουλεύετε όλα είναι ανοιχτά ο κόσμος κυκλοφορεί κ η παρέλαση σας ενόχλησε, ντροπή σάς που δν αφήνετε τα παιδιά να παρελάσουν.ντροπη σας

  • Εντάξει, καλώς πήρατε αυτή την απόφαση, και θά έλεγα ορθώς κάνατε, ερώτηση, γιατί δεν την παίρνατε από τίς αρχές τής προηγούμενης εβδομάδας, ώστε να μην γίνουν πρόβες στα σχολεία,να μην χαθούν ώρες διδασκαλίας,να μην ξεσηκωθούν μαθητές και γονείς, σήμερα καταλάβατε όσο περιγράφετε στην απόφαση σας. Ουδέν άλλο σχόλιο…

  • Νωρίς θυμηθήκατε να το ανακοινώσετε, πως και δεν το βγάλατε αυριο το πρωί?
    Τόσες προβες κάνανε στα σχολεία, στα παιδια μοιράστηκαν γιλέκα, χαρηκαν που μετά από 2 χρόνια θα παρελάσουν, και τώρα τι εκεί έχει covid στον ανοιχτό χώρο με αποστάσεις, αλλά στα κλαμπ που θα έρθει σήμερα ο Ρέμος και θα γίνετε της κακομοίρας δεν έχει covid…. ΑΙΣΧΟΣ

  • Αμα ειναι …… οι ανθρωποι!Κι εμεις που πήραμε τα ρουχα που θα φορούσαν τα παιδια μας ποιο ….. και που τους ψηφίζουμε και τους ακούμε.

  • Αμα ειναι…….. οι ανθρωποι!Κι εμεις που πήραμε τα ρουχα που θα φορούσαν τα παιδια μας ποιο …… και που τους ψηφίζουμε και τους ακούμε.

      • Τα παιδιά μας βρίσκονται καθημερινά σε αίθουσες των 27 ατόμων. Με διπλανούς στα Θρανία τους.Και με δασκάλους εμβολιασμενούς που ενώ υπάρχει κοινή ομολογία των επιστημόνων ότι μπορούν να μεταδώσουν και αυτοι, δεν υποβάλλονται σε τεστ. Έξω στοιχισμενοι με αποστάσεις τι θα γινότανε; κάτι χειρότερο απο αυτό που γίνεται στα σχολεία;

  • Οι κύριοι αυτοί που αποφάσισαν 27 Οκτωβρίου μεσημέρι πλέον να μην γίνουν οι παρελάσεις λόγω επιδημιολογικών στοιχείων αυτά δεν τα έβλεπαν νωρίτερα και υποχρέωσαν τους γονείς για άλλη μια φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους!!!! Όσο υπάρχουν τέτοια ανεύθυνοι άνθρωποι στην διοίκηση του τόπου από το κακό στο χειρότερο θα πάμε θα έπρεπε να ντρέπονται που έχουν τα μούτρα να βγάζουν και ανακοινώσει μετά από όλα αυτά που έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας αλλά ποιος έχασε την τσίπα να την βρουν αυτοί!!!?

  • Οι κύριοι αυτοί που αποφάσισαν 27 Οκτωβρίου μεσημέρι πλέον να μην γίνουν οι παρελάσεις λόγω επιδημιολογικών στοιχείων αυτά δεν τα έβλεπαν νωρίτερα και υποχρέωσαν τους γονείς για άλλη μια φορά να βάλουν το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους!!!! Όσο υπάρχουν τέτοια ανεύθυνοι άνθρωποι στην διοίκηση του τόπου από το κακό στο χειρότερο θα πάμε θα έπρεπε να ντρέπονται που έχουν τα μούτρα να βγάζουν και ανακοινώσει μετά από όλα αυτά που έχουμε ζήσει τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας!!

    • Στον ανεμβολιαστο Γιώργη των κήπων που τυγχάνει να το παίζει και περιφερειάρχης φυσικά που αλλού;
      Η και σε κάποιο απ’τα υπόλοιπα 3 μπλε παιδάκια ο ένας μάλιστα έγινε και προσφάτως υπουργός.

  • Εσείς που κατηγορείτε αυτούς τους κυρίους, μετα απο 5 μέρες σε μία πιθανολογούμενη αύξηση των κρουσμάτων λόγω παρέλασης θα ξεσηκώνατε τον κόσμο (και πάλι) εναντίον τους…Έλεος πιά!!!

    • Ας έβγαζαν ανακοίνωση τότε μέρες πριν ότι δεν θα γίνει παρέλαση για να μην κάνουν και έξοδα οι γονείς.
      Αν οι άριστοι που ψηφίσατε είναι σκέτο τσίρκο δεν σου φταίνε οι πολίτες που δικαίως διαμαρτύρονται για το χάλι

  • Κανείς δεν νοιάζεται για την ψυχολογία ειδικά των παιδιών του δημοτικού είστε απαράδεκτοι και επικινδυνοι κύριοι…….

      • Δεν το νομίζω αλλιώς η απόφαση θα έβγαινε μια βδομάδα πριν,δεν ξεσηκωνουμε παιδιά του δημοτικού μετά από δύο χρόνια και ακυρώνουμε την τελευταία στιγμή,ενω τα πάντα επιτρέπονται

      • Ενώ εσυ και όλοι αυτοί νοιάζεστε για την υγεία των δικών μας των παιδιών πιο πολύ από εμάς.εμεις είμαστε οι ανεύθυνοι γονείς και εσείς οι υπεύθυνοι

      • Για πια υγεία νοιάζεστε μας δουλεύετε,ότι δλδ αύριο όλοι θα κλειστούν στα σπίτια τους δν θα κυκλοφορήσει ψυχή κ τα κρούσματα θα πέσουν,έλεος δλδ πια με αυτό το πράγμα όλα είναι ανοιχτά ο κόσμος κάθε μέρα είναι έξω κυκλοφορεί κ στην παρέλαση θα γίνει συνωστισμός,απλά τραγικοί αυτοί που ακύρωσαν την παρέλαση.

  • οι αποφάσεις παίρνονται σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία των τελευταίων ημερών. Και δυστυχώς στην Π.Ε.Κοζάνης έχουμε άνοδο!!!

    • 26 Οκτωβρίου 2021 – 9:26 ΠΜ No Comment
      Κοζάνη: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Tην ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.
      http://kozan.gr/archives/371516

      Και σήεμρα το καταλάβατε;

    • Την άνοδο πότε την είδανε? Σήμερα? Τις προηγούμενες μέρες τι κάνανε? Για να τελειώνουμε κατάντησε γελοία η ιστορία αυτή

  • Τι νούμερο παπούτσια φοράνε αυτοί που πήραν την απόφαση; Να τους στείλω να φορέσουν το πουκάμισο, τις μπαλαρίνες, τη φούστα και το καλσόν της κόρης μου που ψωνίσαμε το πρωί γιατί δε θα της κάνουν την 25η Μαρτίου… 80€ κόστισαν αλλά δε βαριέσαι… Χαλάλι τους. Μας τρέχουν απ’τα μπατζάκια.

    Τους σιχαθήκαμε όλους.

  • Ορθή η απόφαση! Επρεπε να παρθεί νωρίτερα όμως για να μην μπουν σε έξοδα οι γονείς και να μην χαθούν διδακτικές ώρες. Οι παρελάσεις μας μάραναν εν μέσω πανδημίας! Αν γεμίσουμε κρούσματα θα κατηγορούμε που έγινε η παρέλαση.

  • Ας μας πουν όσοι πάνε στα gay pride `η στις πορείες των ισλαμιστών τι κάνουν αυτοί στις παρελάσεις τους και δεν μεταδίδεται ο ιός και δεν κολλάει κανένας ?

  • Περιφερειάρχη παραιτήσου.Πως τολμάς .Ανεμβολίαστε.να μου επιστρέψεις τα χρήματα των ρούχων που πλήρωσα.

  • Ούτε ντροπή… ούτε τσίπα…. Κρίμα για όλα τα παιδιά που περιμέναν με λαχτάρα να κάνουν την πρώτη τους παρέλαση, ετοιμάστηκαν, έκαναν πρόβες, αγόρασαν ρούχα οι γονείς τους και στο τέλος, κυριολεκτικά στο τέλος, στο πάρα πέντε, η περιφερειακή μας αρχή πήρε απόφαση…….(είδατε που δουλεύουν εκεί στην ΖΕΠ);;;;; Θα γινόταν και συνωστισμός κόσμου στην παρέλαση όπου ο χώρος είναι και ανοικτός και θα υπήρχε πρόβλημα……… Βέβαια όλοι θα βγουν στην πλατεία, στις καφετέριες, στα νυχτερινά μαγαζιά κ.α. Υπάρχουν ήδη και προγραμματισμένες εκδηλώσεις….. γλέντια κ.λ.π. όπου ο ένας θα είναι πάνω στον άλλο αλλά είπαμε εκεί δεν υπάρχει (νόμος) πρόβλημα, ο χώρος αερίζεται…χα…χα….χα….χα…. Άιντε….. άιντε…. άιντε….. άιντε…. Κοτούλες και κηπάκους…….

  • Τραγική για άλλη μια φορά η τοπική αυτοδιοίκηση. Προ των πυλών, ακυρώνουν την παρέλαση.. Δεν θα μιλούσα έτσι όμως μόνο αυτό σας αξίζει, ΝΟΎΜΕΡΑ Κ ΡΟΜΠΕΣ ΠΙΑ…. ΕΛΕΟΣ.

  • Την άνοδο πότε την είδανε? Σήμερα? Τις προηγούμενες μέρες τι κάνανε? Για να τελειώνουμε κατάντησε γελοία η ιστορία αυτή

  • ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΘΝΟΦΟΒΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ….ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!!!
    ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!

    ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΘΕΣΜΩΝ, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΜΑΓΙΣΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΚΑΛΑ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!

    ΕΙΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ-ΤΡΕΛΑΣ!
    Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΕ!!!
    (ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ Ο ΕΥΓΓΕΛΑΤΟΣ)

    ΕΙΣΤΕ ΗΔΗ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

  • Τραγική η Περιφέρεια. Πιο τραγικοί οι υποστηρικτές τους εδω μέσα. Είπαμε νισαφι. Όλα για το κομματικό συμφέρον πια.

  • ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ!
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
    ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!!!!

  • Να μην πάει κανείς στην δήθεν παρέλαση..και κυρίως να μην πατήσει κανείς σας αύριο ..σε κανένα μαγαζί…να μείνουμε όλοι σπίτι για διαμαρτυρία.!!! Μπας και καταλάβουν τι κάνουν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.