Εργατικά Σωματεία Κοζάνης: “Αλληλεγγύη στην παλικαρίσια μάχη των εργατών στην COSCO κανένας άλλος νεκρός για τα κέρδη των εργατών” – Σύσκεψη την Πέμπτη 4/11 στις 7:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

1 Νοεμβρίου 2021
22:30
Κανένα σχόλιο

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη των συνδικάτων και των εργαζομένων της Κοζάνης στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO. Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη το νέο εργοδοτικό έγκλημα, έγκλημα που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο οι εργαζόμενοι και το σωματείο στις προβλήτες της COSCO είχαν προειδοποιήσει.

Στην περιοχή μας πριν λίγο διάστημα ζήσαμε το εργοδοτικό έγκλημα με το θάνατο δύο συναδέλφων στην Μονάδα 5 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, ενώ πριν στεγνώσουν τα δάκρυα για τον νεκρό εργάτη στη COSCO ένας ακόμα εργαζόμενος σε delivery στη Θεσσαλονίκη άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν φταίει η «κακιά η ώρα» αλλά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στη εργασία, η αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η υπερεντατικοποίηση κ.α. με αποτέλεσμα στη χώρα μας να χάνει τη ζωή του 1 εργάτης κάθε τρείς μέρες.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες προγραμματίζουν και Ειδική Οικονομική Ζώνη στην περιοχή μας επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για να δημιουργηθεί φιλοεπενδυτικό περιβάλλον. Αυτή η εργασιακή κόλαση, ο σύγχρονος μεσαίωνας στα γκέτο των επιχειρηματικών ομίλων που οι κυβερνήσεις δημιούργησαν, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα κέρδη, οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών.

Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να μη θρηνήσουν άλλους νεκρούς. Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε την φωνή μας στα δίκαια αιτήματα τους:

ΤΩΡΑ Να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα

ΤΩΡΑ Να παρθούν όλα τα Μέτρα Προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

Όλοι στην σύσκεψη των σωματείων την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 7:00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης  

Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας».

Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης

ΣΕΕΕΝ

Σωματείο Γουνεργατών – Γουνεργατριών Σιάτιστας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης

Σωματείο Οδηγών Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.