kozan.gr: Η Αγία Παρασκευή, στον παλαιό οικισμό Μαυροπηγής, στέκει ακόμη εκεί αγέρωχη και ξυπνά αναμνήσεις – Σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στον Ι.Ν. και καλλωπισμού του προαύλιου χώρου (Φωτογραφίες)

13 Νοεμβρίου 2021
12:35

 

 Εργασίες συντήρησης του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, στον παλαιό οικισμό Μαυροπηγής καθώς και καλλωπισμού του προαύλιου χώρου του,  βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ σε συνεργασία με κάποιους κατοίκους του χωριού προκειμένου να διασωθεί ο συγκεκριμένος χώρος και να αποτελέσει ένα σημείο μνήμης για τη μετεγκατάσταση που έγινε αλλά και μελλοντικών συναντήσεων των επερχόμενων γενεών προερχόμενες από το χωριό. Να σημειωθεί πως  πρόκειται για τη δεύτερη εκκλησία που υπήρχε στο χωριό καθώς η πρώτη κι η μεγαλύτερη εκκλησία, ο Άγιος Δημήτριος, γκρεμίστηκε στο πλαίσιο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης  που έγινε από την ΔΕΗ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.