Οι μονόλογοι και το έλλειμμα Δημοκρατίας (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

16 Νοεμβρίου 2021
12:39

 

 

Κρίμα, δεν περίμενα ότι μετά την οικονομική κρίση και την φτωχοποίηση της χώρας, την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την πανδημία, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι μπροστά σε αυτήν την κατ΄ άλλα άσχημη και σφόδρα απολίτική συμπεριφορά ενός θεσμού όπως είναι το Επιμελητήριο Κοζάνης (1ο Αναπτυξιακό forum μεταλιγνιτικής εποχής).

Σε μία περίοδο που ο τόπος μας αλλάζει προς το χειρότερο με ότι αυτό συνεπάγεται και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε όλη αυτήν την καταστροφική πορεία εμείς κάνουμε τα αντίθετα.

Οι του Επιμελητηρίου γίνανε ένα υποπόδιο προώθησης κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών που καταστρέφουν τον τόπο μας. Οι άνοστοι και πολύ πληκτικοί μονόλογοι Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών δεν μας έδωσαν τίποτα.

Μία καλή απολίτικη “πασαρέλα”. Τίποτα άλλο.

Φλυαρούν επικίνδυνα.

Η χθεσινή εκδήλωση είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της άποψης μου ότι το σύνολο του κομματικού συστήματος – ο μεγάλος ασθενής – δεν μπορεί να οργανώσει μια σύγχρονη συζήτηση. Κραυγάζει, φλυαρεί αλλά δεν ομιλεί. Δεν έχει ανάλυση, γνώση, δεν έχει λέξεις. Δεν έχουν μια διακήρυξη, δεν έχουν πρόγραμμα για αυτό τρέχουν πίσω από τα γεγονότα.

Η αλλαγή, η μεταρρύθμιση δεν θα έρθει ξαφνικά ένα πρωί και μάλιστα μετά από μια βουβή νύχτα. Μόνο κακοί δικηγόροι, μηχανικοί ή γιατροί τα πιστεύουν αυτά και δυστυχώς έχουμε πολλούς.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τόπος μας αλλάζει και αλλάζει προς το χειρότερο!!!

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δρέπανο, Νοέμβριος 21

11 σχόλια

  • Είναι απαράδεκτοι η διοίκηση της ντροπολογιας του ΕΒΕ που δεν καλέσανε ούτε τον Δήμαρχο Κοζάνης της πόλης που φιλοξενεί την εκδήλωση να μιλήσει.ΑΙΣΧΟΣ!!!

  • Με ποιες γνωσεις κρινεις εσυ οτι η περιοχη μας θα παει χειροτερα;Εγω λεω πως θα καθαρισει η ατμοσφαιρα και θα αναπνεει ο κοσμος καθαρο αερα.Οσο για εργασια να πω πως ο ηλιος βγαινει για ολο το λαο.Τιποτα δεν επαθε ο Βολος οπου κλεισανε ολα τα εργοστασια,τιποτα δεν επαθε το Λαυριο και τοσες αλλες βιομηχανικες περιοχες,τιποτα δε θα παθει η Κοζανη ,που διαθετει τοσο χρημα και που θα ερθουν τοσα δις.Το κλαμα δεν ειναι παντα καλο οσο κι αν χαιδευουμε τα αφτια των χρηστων.Οσο για το Επιμελητηριο, μακαρι κι αλλα Επιμ. να ειχαν προεδρους σαν τον κ. Μητλιαγκα.

  • Ο Βόλος εχει τη θαλασσα,ειναι η πολη του τουρισμου,βρισκεται στο κεντρο της χωρας,ολοι οι δρομοι περνανε απο βολο,η Κοζανη τι εχει;εκτος απο τα εργοστασια που ειχε;

    • ΕΧΕΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ,ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΡΥΚΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΕΧΕΙ ΜΑΡΜΑΡΑ,ΕΧΕΙ ΚΡΟΚΟ,ΕΧΕΙ ΓΟΥΝΑ,ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ,ΚΡΑΣΙΑ,ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ.

    • Πριν καποια χρονια κλεινανε τους ταινιοδρομους για τη μολυνση του περιβαλλοντος,τωρα θελουν το λιγνιτη ξανα και περισσοτερο.Τι συμβαινει;ποτε ελεγαν αληθεια;Φυσικα ειμαι με τους Πρασινους της Γερμανιας και με ολους τους Πρασινους οπου γης.

  • Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο δεν είμαστε ικανοί να δημιουργήσουμε μια υγεία συλλογικότητα για να συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, απλά διοργανώνουμε αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, ‘ κακής ποιότητας’…
    Ορθή η τοποθέτηση σου φίλε Θεοφιλε!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.