Κρίμα, δεν περίμενα ότι μετά την οικονομική κρίση και την φτωχοποίηση της χώρας, την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την πανδημία, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι μπροστά σε αυτήν την κατ΄ άλλα άσχημη και σφόδρα απολίτική συμπεριφορά ενός θεσμού όπως είναι το Επιμελητήριο Κοζάνης (1ο Αναπτυξιακό forum μεταλιγνιτικής εποχής).

Σε μία περίοδο που ο τόπος μας αλλάζει προς το χειρότερο με ότι αυτό συνεπάγεται και πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημα μας σε όλη αυτήν την καταστροφική πορεία εμείς κάνουμε τα αντίθετα.

Οι του Επιμελητηρίου γίνανε ένα υποπόδιο προώθησης κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών που καταστρέφουν τον τόπο μας. Οι άνοστοι και πολύ πληκτικοί μονόλογοι Υπουργών και κυβερνητικών στελεχών δεν μας έδωσαν τίποτα.

Μία καλή απολίτικη “πασαρέλα”. Τίποτα άλλο.

Φλυαρούν επικίνδυνα.

Η χθεσινή εκδήλωση είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της άποψης μου ότι το σύνολο του κομματικού συστήματος – ο μεγάλος ασθενής – δεν μπορεί να οργανώσει μια σύγχρονη συζήτηση. Κραυγάζει, φλυαρεί αλλά δεν ομιλεί. Δεν έχει ανάλυση, γνώση, δεν έχει λέξεις. Δεν έχουν μια διακήρυξη, δεν έχουν πρόγραμμα για αυτό τρέχουν πίσω από τα γεγονότα.

Η αλλαγή, η μεταρρύθμιση δεν θα έρθει ξαφνικά ένα πρωί και μάλιστα μετά από μια βουβή νύχτα. Μόνο κακοί δικηγόροι, μηχανικοί ή γιατροί τα πιστεύουν αυτά και δυστυχώς έχουμε πολλούς.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τόπος μας αλλάζει και αλλάζει προς το χειρότερο!!!

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

Δρέπανο, Νοέμβριος 21