Κοζάνη: Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου

25 Νοεμβρίου 2021
12:18

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε κοινό έργο των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μία ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας. Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης, ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής. Η παραπάνω μάχη συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, σταθερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης καθώς και ο εορτασμός της μάχης του Γοργοποτάμου θα γίνει σε όλη την Επικράτεια την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021. Την ημέρα αυτή θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α) Γενικός Σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου, την ημέρα της εορτής.

β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2021.

γ) Ώρα 8:00 π.μ. Επίσημη έπαρση Σημαίας.

δ) Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

ε)  Ώρα 10:50 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Κατάθεση στεφάνων από τους  κ.κ.

  • Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών
  • Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης
  • Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
  • Δήμαρχο Κοζάνης
  • Πολιτικά κόμματα
  • Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
  • Διοικητή 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας
  • Εκπροσώπους όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στο Νομό εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης
  • Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που θέλουν να τιμήσουν την Εθνική Αντίσταση

Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας Τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

στ) Στην τελετή της επιμνημόσυνης δέησης καλούνται να παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης με σημαίες και λάβαρα.

ζ)  Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Απόστολος Παρτώνας υπάλληλος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

η) Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ένα σχόλιο

  • Ο Γοργοπόταμος είναι μια στιγμή εθνικής ενότητας, όπου αριστεροί και δεξιοί αγωνίζονται ενάντια στον ξένο εισβολέα…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.