«Εργατική Αλληλεγγύη»: Ακόμα ένα συνέδριο παρωδία της ΓΕΝΟΠ-Συνέδριο εκβιασμών και καθεστωτικών αποκλεισμών

31 Μαΐου 2017
13:34
Κανένα σχόλιο

Την ώρα που ξεπουλιέται, που η ΔΕΗ διαλύεται και στραγγαλίζεται. Την ώρα που κατεδαφίζεται ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα και κοινωνική ασφάλιση από την κυβέρνηση των νενέκων ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, κατ’ εντολή της Ε.Ε μαζί με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Την ώρα που απολύσεις, διαθεσιμότητες και νέες περικοπές μισθών βρίσκονται προ των πυλών, η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησε το 38ο.τακτικό συνέδριό της

 Ένα συνέδριο που κατανάλωσε ολόκληρη την πρώτη μέρα σε  παρελάσεις  εκπροσώπων του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού της χώρας με εξέχοντα τον υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα κ. Σταθάκη με την πλειοψηφία των συνέδρων να παίζει τον ρόλο των ένθερμων χειροκροτητών. Ένα συνέδριο διαπιστώσεων για την καταστροφική πορεία της επιχείρησης, χωρίς να γίνει καμιά ουσιαστική κουβέντα και κανένας σχεδιασμός για την οργάνωση του απαιτούμενου αγώνα που πρέπει να δώσουν όλα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι για να ανατρέψουμε αυτήν την λαίλαπα.

 Ένα συνέδριο που η έναρξή του έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, το μεσημέρι της δεύτερης μέρας. με εξευτελιστικές διαδικασίες. που τις διέκοπταν επανειλημμένως οι παρατάξεις ΕΑΜΕ  (πρώην ΠΑΣΚΕ, Αδαμίδη) και η ΔΑΚΕ για να παζαρεύουν μεταξύ τους ποιους συνέδρους και πια  σωματεία θα εγκρίνουν και ποιους όχι να συμμετέχουν. Αυτό που δεν ξέχασε να κάνει η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι ο εκβιασμός στα σωματεία που  είχαν αρνηθεί να καταβάλουν την εντολή  παρακράτησης από τα μέλη τους για την έκτακτη  εισφορά των 72 ευρώ, που θα επέδιναν στην ΔΕΗ για να ξεχρεώσουν τα χρήματα που είχαν πάρει από αυτήν και να ξελασπώσουν από τα δικαστήρια που βρίσκονταν ως κατηγορούμενοι.  μέσω του αποκλεισμού των αντιπροσώπων τους στις διαδικασίες του συνεδρίου ως μη τακτοποιημένα οικονομικά.

 Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που χρησιμοποιεί  την ομοσπονδία σαν δικό τους μαγαζάκι και τσιφλίκι τους.

Πάντα το σωματείο μας ως μέλος της ΓΕΝΟΠ για να συμμετέχει στα συνέδρια  έπρεπε να είχε θετικές δικαστικές αποφάσεις με σκοπό να  πιεστεί και οικονομικά.

 Όμως πλανώνται πλάνην οικτράν . Το ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»  σεβόμενο τα λεφτά των εργαζόμενων μελών του μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του χωρίς να τα επιβαρύνει με παραπάνω εισφορές και συνδρομές.

Προτείναμε στην ΓΕΝΟΠ και με έγγραφο πριν το συνέδριο μια συμβιβαστική λύση. Την αποπληρωμή της έκτατης εισφοράς από τις ήδη υπάρχουσες συνδρομές που αποδίδουν τα μέλη του  και όχι από την μισθοδοσία των εργαζομένων. και ένα ποσό   μάλιστα έχουμε αποστείλει στη ομοσπονδία το προηγούμενο διάστημα που θα έπρεπε να συνυπολογιστεί. Κάτι  που το προεδρείο αρνήθηκε και δεν έφερε την πρόταση σε ψηφοφορία  στο πανελλαδικό συνέδριο όπως όφειλε. Ξεγυμνωθήκαν έτσι από κάθε δικαιολογία και πρόφαση για τον αποκλεισμό του σωματείου.

Συνάδελφοι-σσες

Το Συνδικάτο στην Ενέργεια  «Εργατική Αλληλεγγύη» το μικρό χρονικό  διάστημα που είναι μέλος της ΓΕΝΟΠ ακόμα και από την εγγραφή του σε αυτήν, αντιμετωπίζει το μένος της φιλοκυβερνητικής και εργοδοτικής  συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας για την πολιτική- συνδικαλιστική του στάση και πρακτική, είναι ένα αγκάθι που τους εμποδίζει να παίζουν τον ρόλο που παίζουν εδώ και τόσα χρόνια επιβάλλοντας τον νόμο της σιωπής.

Δεν είναι οικονομικό το θέμα της παρακράτησης έκτακτης εισφοράς από τους εργαζόμενους όπως θέλουν να το παρουσιάζουν, αλλά βαθειά πολιτικό.

 Η συμμετοχή μας σε τέτοια συνέδρια δεν είναι αυτοσκοπός, ούτε ποτέ παζαρέψαμε ή κάναμε πίσω για τις καρέκλες. Τα  δευτεροβάθμια όργανα ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα πρέπει να είναι τα μέσα της ταξικής πάλης από την πλευρά των εργατών και η συμμετοχή μας σε αυτά, αυτόν τον μοναδικό σκοπό έχει.  Όχι ομοσπονδίες, μηχανισμοί βολέματος, ισορροπιών  και παράνομου πλουτισμού.

Ο σκοπός τους είναι να αποκλείσουν οιαδήποτε φωνή, τους είναι εμπόδιο στην εφαρμογή του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού

 Αρνηθήκαμε  να δώσουμε την εντολή παρακράτησης της εισφοράς, να βάλουμε ομήρους τους εργαζόμενους και να πληρώσουν αυτοί με έκτακτη εισφορά τα χρέη  της ΓΕΝΟΠ εφ’ όσον δεν έφερναν αναλυτικά και με ορκωτούς λογιστές τις δαπάνες για να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι που πήγαν τα λεφτά  για τα οποία τους είχε  εγκαλέσει ο Ρακιντσής -ο τότε Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης- και τους ρωτάμε να απαντήσουν:

α) Που πήγαν οι 500.000 ευρώ που πήραν δάνειο από τη ΔΕΗ;

β) Που πήγαν οι 300.000 Ευρώ (βρέθηκαν μόνο 6.000 ευρώ σε αποδείξεις) που έλαβαν από τη διοίκηση για να κάνουν την τριχοτόμηση της ΔΕΗ

γ) Που πήγαν συνολικά 11 εκατομμύρια Ευρώ επιχορήγηση που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ ;

δ) Γιατί πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το πρόστιμο πρώην Προέδρου και Γ. Γραμματέα που δικάστηκαν για καραμπινάτη υπερτιμολόγησης;.

ε)  Ρωτάμε την διοίκηση της ΔΕΗ γιατί παρετείθεικε από κάθε διεκδίκηση και αποκάλυψη της αληθείας στα δικαστήρια μη στέλνοντας δικηγόρους.

     Με όλες αυτές τις ατασθαλίες έχουν καταφέρει να κρατούν σε ομηρία την Ομοσπονδία- κάτι που φάνηκε και σε αυτό το συνέδριο- κυβερνήσεις, διοικήσεις της επιχείρησης και οικονομικά συμφέροντα. Τώρα που η επίθεση στους εργαζόμενους και σε όλα τα μικρομεσαία στρώματα, στην ίδια την επιχείρηση και σε όλη την δημόσια περιουσία βρίσκεται στο αποκορύφωμα, η ΓΕΝΟΠ είναι αλυσοδεμένη από τα (κατορθώματα) του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ηγεμόνευαν και ηγεμονεύουν σε αυτήν.

Το συνδικάτο μαζί με τους εργαζόμενους θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι υπαίτιοι αυτής της κατάντιας της ομοσπονδίας να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους, στον ελληνικό λαό αλλά και στην δικαιοσύνη είτε είναι εν ενεργεία συνδικαλιστές είτε όχι. Για να μπορέσει η ομοσπονδία να επιτελέσει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει.

Συνδικάτα στα χέρια εργατών και όχι στα χέρια υποταγμένων και προσκυνημένων συνδικαλιστών

Γραφείο τύπου

Κοζάνη31/5/17

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.