«Θεωρώ ότι το θέμα πλέον δεν αφορά τη ΔΕΗ, δεν αφορά κανένα άλλο θέμα… Θεωρώ πως πλέον τίθεται προσωπικό θέμα απέναντί μου. Μένος απέναντί μου… Όταν κλείσει το θέμα της ΔΕΗ θα μιλήσουμε….». Με τα λόγια αυτά –εκτός άλλων-  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης προσπάθησε να απαντήσει στα περισσότερα ερωτήματα-βολές των Περιφερειακών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Π.Σ. αλλά και να καλύψει τις «ανησυχίες» για τα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

«Δεν μπορεί από τη μία να με χαρακτηρίζουν ‘’Εφιάλτη’’ και να μου ζητούν να παραιτηθώ κι από την άλλη να μου ζητείται η ενότητα. Θεωρώ ότι το θέμα είναι πλέον προσωπικό. Οι ίδιοι που μέσα από ψεύτικες ειδήσεις θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι κοντά στην περιφερειακή αρχή τόσο στην προσπάθεια που κάναμε για να ακυρώσουμε την απόφαση για τα επικίνδυνα απόβλητα, όσο και στην έλευση της Σχολής Πυροσβεστών», σχολίασε.

Ο ίδιος μάλιστα δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα ειπώθηκαν περί «ανταλλαγής»…. των Μονάδων με το ειδικό τιμολόγιο αλλά μίλησε και για τα της παραίτησής του: «Αν δεν εισακουστούμε θα παραιτηθώ… Παραίτηση ο Περιφερειάρχης, παραίτηση το Π.Σ. και τελειώσαμε… Από κοινού θα πάρουμε την απόφαση», είπε.

Ως προς τα του μειωμένου τιμολογίου, απάντησε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Κανένα ειδικό τιμολόγιο και κανένα συνέδριο δεν μπαίνει στη λογική συμψηφισμού ή δίνω αυτό δώσε εκείνο. Καθαρές κουβέντες, δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι συνάντησα τον Πρωθυπουργό για να με ικανοποιήσει δίνοντάς μου το ειδικό τιμολόγιο το διαψεύδω κατηγορηματικά».