Με έκπληξη άκουσα στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου την απάντηση του κ.Αδαμίδη Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, στην σωστή πρόταση της κ.Ζεμπιλιάδου για την κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων στην περιοχή “Ποιος θα τις κατασκευάσει??” και αναρωτιέμαι αν με αυτή την απάντηση έχει προεξοφλήσει το ξεπούλημα σε ιδιώτες του 40% της ΔΕΗ χωρίς καμία πρόβλεψη για νέες επενδύσεις.

Εμείς σαν περιοχή αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα και την ανάπτυξη της ΔΕΗ με νέες σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες που την κατασκευή τους θα αναλάβει το δημόσιο ως οφείλει.

Η άποψή μου ήταν και είναι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις όπως είχα προαναφέρει και παλαιότερα σε τοποθέτησή μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων και ταυτόχρονα τη διακοπή λειτουργίας των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ στην περιοχή.

Θεωρώ ότι, αν ο κ.Αδαμίδης, ο Περιφερειάρχης και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αν αυτά που συνεχώς δηλώνουν περί δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ και αδιαπραγμάτευτης στάσης για τα νερά και την ενέργεια, θα έπρεπε ήδη να αποφασίσουν για τέτοιου είδους κινητοποιήσεις όταν στο πλευρό αυτών των κινητοποιήσεων βρίσκεται και η αντιπολίτευση.