Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης: Ενάντια στα διόδια και σ’ όλες τις «παραλλαγές» τους

15 Ιουνίου 2017
11:31
Κανένα σχόλιο
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης (ΕΚΝΚ), με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, τάσσεται ενάντια στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων, τάσσεται ενάντια στην «αναλογική», όπως και σε κάθε άλλου είδους χρέωση και απαιτεί την άμεση κατάργηση των διοδίων και υπέρ της ελεύθερης κίνησης στο οδικό δίκτυο.
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προγραμματίζει έως το τέλος του 2018 την εφαρμογή των «αναλογικών» διοδίων που θα βασίζονται στην απόσταση την οποία διανύει κάθε αυτοκίνητο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί, αντί να καταργήσει τα διόδια και τη σύμβαση παραχώρησης του εθνικού οδικού δικτύου στους επιχειρηματικούς ομίλους, διατηρεί, συνεχίζει και επεκτείνει το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνδυασμών τους), μονιμοποιώντας τα διόδια, αυξάνοντας τους σταθμούς τους και το μεγάλο χαράτσι που αναγκάζεται να πληρώνει όποιος χρησιμοποιεί το εθνικό οδικό δίκτυο. Με τη διατήρηση και επέκταση των διοδίων φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες του λαού. 
Το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές τις έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβά ο λαός μας με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας, με διάφορα άλλα χαράτσια και με τα διόδια. Επομένως πρέπει αμέσως να καταργηθούν τα διόδια και τα άλλα χαράτσια κι όχι να πολλαπλασιαστούν.
Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες κυβερνητικών βουλευτών καθώς και στελεχών από διάφορες βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής να «διευθετηθεί» το θέμα των διοδίων με την κατάργηση κάποιων σταθμών ή τη μεταφορά τους σε άλλα σημεία ή τη δωρεάν μετακίνηση κατοίκων ορισμένων χωριών που είναι δίπλα στην Εγνατία, το ΕΚΝΚ θεωρεί ότι κάθε άλλο αίτημα, πέρα από την πλήρη κατάργηση όλων των διοδίων, την ακύρωση της σύμβασης – παράδοσης των εθνικών οδικών δικτύων στους επιχειρηματικούς ομίλους, την ελεύθερη κίνηση στο οδικό δίκτυο που είναι πάγιο αίτημά μας, συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και κάλπικη αντίθεση στη ληστεία που γίνεται μέσω των διοδίων.
 
Το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης απαιτεί: 
  • Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων, ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία-σύμβαση παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Άμεση κατάργηση όλων των διοδίων στους οδικούς άξονες όλης της χώρας ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού.
  • Οδικά έργα που θα κατασκευάζονται από έναν εθνικό κατασκευαστικό φορέα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις του λαού.
  • Συγκοινωνίες υπέρ του λαού, δημόσιες, φτηνές, τακτικές, δωρεάν για τους ανέργους, άπορους, μερικά απασχολούμενους, φοιτητές, μαθητές.
  • Σταμάτημα κάθε δίωξης και ακύρωση κάθε καταδίκης όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων ή αρνήθηκαν να πληρώσουν.
 
 
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος ο Γεν. γραμματέας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.