Μία πολύ θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι Πολωνοί στη Φιλαρμονική του Δήμου Κοζάνης “ΠΑΝΔΩΡΑ” που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών, την πρώτη μέρα της έναρξης της διοργάνωσης.

Η Φιλαρμονική πήρε μέρος στην εναρκτήρια παρέλαση, που ολοκληρώθηκε στην κεντρική πλατεία με την εκτέλεση του εθνικού ύμνου από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, σε μία πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση, αφού ο μαέστρος της κάθε χώρας διηύθυνε την Φιλαρμονική του Δήμου Rybnik για τον δικό της εθνικό ύμνο. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την από κοινού εκτέλεση των ύμνων του Rybnik και του Φεστιβάλ “Golden Lyre” ή “Zlota Lira” στα Πολωνικά. Ακολούθησε πρόγραμμα με παρουσίαση διαφόρων Φιλαρμονικών και της “Πανδώρας” με ένα ρεπερτόριο που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και ανέδειξε τις μουσικές δεξιότητες της Φιλαρμονικής του Δήμου Κοζάνης.

Εντυπωσιακός επίσης ήταν και ο διαγωνισμός μαζορετών που έγινε την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, μία ομάδα από τις οποίες συνόδευσε και την Πανδώρα στην εναρκτήρια παρέλαση. Η πρώτη ημέρα έκλεισε με την καταπληκτική εμφάνιση αργά το βράδυ της μπάντας jazz “Dzubek Band”.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 18 Ιουνίου με το διαγωνιστικό μέρος και με συναυλία και πάλι των Φιλαρμονικών της Πολωνίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Ουγγαρίας, Τσεχίας, Λευκορωσίας και της “Πανδώρας”.

Ο Αρχιμουσικός Ν. Χρυσοχόου και τα μέλη της Φιλαρμονικής δίνουν το καλύτερο εαυτό τους εκπροσωπώντας επάξια τον Δήμο Κοζάνης.

 

Σημ.:
Φωτό 1: Η αντιπροσωπεία της Φιλαρμονικής με τις μαζορέτες λίγο πριν την παρέλαση
Φωτό 2: Είσοδος στην πλατεία που συγκεντρώθηκαν όλες οι Φιλαρμονικές
Φωτό 3: Ο μαέστρος Ν. Χρυσοχόου διευθύνει την μπάντα της Πολωνίας για τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας
Φωτό 4: Ο Ν. Χρυσοχόου δίνει συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι της Πολωνίας