Η πόλη της Κοζάνης μπήκε δυναμικά στον ρυθμό της μουσικής, ξεκινώντας σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου, απ’ την κεντρική πλατεία. Η Κοζάνη έχει τη χαρά φέτος να φιλοξενεί πρώτη φορά τον επίσημο θεσμό της Ευρωπαϊκής μέρας μουσικής, υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και με τη συνεργασία της ΚΙΒΩΤΟΥ και του ΔΙΔΩ, Παιδί και Πολυχώρος, οι οποίοι θα γεμίζουν με μουσική τα στενά της πόλης και μουσικά παιχνίδια. Το μουσικό καραβάνι βρέθηκε σήμερα σε 9 σημεία της πόλης.

Το αυριανό πρόγραμμα Πέμπτη 22 Ιουνίου:

12:00 – 15:00: Παιχνίδια μουσικής στην κεντρική πλατεία και έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μουσική του δρόμου. Στην εμψύχωση η Κιβωτός, η Διδώ Παιδί και Πολυχώρος, το Parasoli Creative Cooperativa και ο Γιώργος Γελαράκης.

21.00 – 00.00: Γιορτάζουμε τη μουσική με μια γιορτή στο δρόμο Κομπανία με τους LoLo KoumpAniA
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος

Η ΕΓΜ Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Θανάσης Τέγος