Με ποια εταιρεία αναμένεται να συνεργαστεί στο κομμάτι της λιανικής – Ποιο είναι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας

Προς αναζήτηση ρευστότητας, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο, βρίσκεται η διοίκηση της ΔΕΗ. Ως γνωστόν, το πρόβλημα, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, τείνει να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η εταιρεία εξετάζει κάθε πρόσφορη λύση για τη διευθέτηση του ή έστω την επούλωσή του, ως ένα βαθμό.

Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, η ΔΕΗ ενεργοποιεί μια παλιά συμφωνία της, με την Damco, συμφερόντων του ελληνικού ομίλου Κοπελούζου, για την από κοινού δραστηριοποίηση στο κομμάτι της λιανικής. Ποιο είναι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας; Δεν θα πωλούν ρεύμα, όπως πολλοί πίστευαν στο άκουσμα της είδησης, αλλά ενεργειακές υπηρεσίες και φωτοβολταϊκά στις στέγες.
Η συμφωνία – θα πρέπει να αναφερθεί στο σημείο αυτό – χρονολογείται από το 2012 και προέβλεπε τη σύσταση κοινής εταιρείας, με τον όμιλο Κοπελούζου να έχει το 51% και τη ΔEΗ το 49%. Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε η ώρα για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με την ελπίδα ότι η ΔΕΗ θα δεχθεί ένα μικρό χέρι βοήθειας ως προς επίλυση του βασικού της προβλήματος, της ρευστότητας.

Πηγή: http://voria.gr/article/i-dei-psachni-gia-refsto—pia-simfonia-energopii