Σύσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας

8 Αυγούστου 2017
12:17

Πραγματοποιήθηκε πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου 2017 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης, παρουσία των Κωνσταντίνου Μαχτή Αν. Δ/ντή ΛΚΔΜ, Ιωάννη Τσαρούχη Β. Δ/ντή Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης Θερμοηλεκτρικών Σταθμών, Δημήτρη Αλβανού, Διευθυντή Περιβάλλοντος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Φωτεινής Τσιολάκη, Προϊσταμένης Τμ. Περιβάλλοντος Υδροοικονομίας Π.Ε. Κοζάνης, σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων στο λεκανοπέδιο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας.

Στην σύσκεψη συναποφασίστηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την καταστολή της σκόνης και περιορισμού εκπομπών σωματιδίων. Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν για δύο ημέρες Τρίτη και Τετάρτη και στη συνέχεια θα συνεκτιμηθεί ξανά η κατάσταση την Πέμπτη 10/8.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι :

1. Παύση λειτουργίας και του πάγιου εξοπλισμού τις πρώτες πρωινές ώρες 04.00 – 07.30, πλην του συστήματος αποκομιδής τέφρας και ενός εκσκαφέα υπερκειμένων για την ανάμιξή της, με βάση τους περιβαλλοντικούς όρους.

2. Παύση μετά τις 3 το μεσημέρι οποιασδήποτε διακίνησης εργολαβικών φορτηγών αυτοκινήτων.

3. Διαβροχές στα ορυχεία που θα γίνονται επί 24ωρου βάσεως με ιδιαίτερη επιμονή τις νυχτερινές ώρες.

6 σχόλια

  • Είμαι ασθματική.το καλοκαίρι υποφέρω από τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια και το χειμώνα από το γείτονα που καίει ξύλο κάρβουνο αφού το αρμόδιο τμήμα της περιφέρειας επιτρέπει να πωλείται. Σε ιδιώτες για οικειακή χρήση .

  • Και χρειαζόταν σύσκεψη για να πάρετε αυτές τις αποφάσεις; Ή μήπως είχατε πολλές επιλογές και δε ξέρατε τι να αποφασίσετε;
    Εκτός και αν με την πρόφαση της σύσκεψης βγαίνουν τίποτα εξτρά στις μισθοδοσίες, οπότε γιατί να μη κάνουμε κ μία έτσι για να αποφασίσουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι πάγια τακτική όταν ξεπερνάμε τις φυσιολογικές τιμές αιωρουμένων σωματιδίων.

    Αγανακτισμένος ως πολίτης…όταν διαβάζω για συσκέψεις και μετά τις αποφάσεις αυτού του είδους μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από την κοροϊδία.

    • Δεν παίζεσαι. Αν δεν έκαναν σύσκεψη, θα έκραζες γιατί δεν έκαναν. Έτσι εύκολα σταματάς ορυχεία; Τί είναι; Σουλτάνοι; Είμαι σίγουρος ότι για όλα τα στραβά που τυχαίνουν στη ζωή , πάντα σου φταίνε οι άλλοι. Ελπίζω απλά να είσαι άσχετος.

      • Εγώ παίζομαι, εσύ ρε κακομοίρη τουλάχιστον πριν σχολιάσεις ρώτα να μάθεις…
        Σταμάτησαν τα ορυχεία; Πες το να το γράψουν ως νέο…γράφεις και ότι να ‘ναι.
        Σε κάτι που συμβαίνει μερικές δεκάδες φορές το χρόνο υπάρχουν πάγιες εντολές για την αντιμετώπιση του γεγονότος και ονομάζονται διαδικασίες πρόληψης και αντιμετώπισης και υπάρχουν για να μην αναλωνόμαστε σε συσκέψεις… Πάνε τώρα ρούφα το αυγό σου που αποκτήσατε όλοι άποψη και σχολιάζεται κιόλας σημειώνοντας στο τέλος αν ο άλλος είναι άσχετος.

        • Ρε Κωστάκη…ωχχχ συγγνώμη .. Κωνσταντίνε…θα μας μαλώσει η κυρά σου… Τί ακριβώς να ρωτήσω βρε ελληνάρα; Να μάθω τι; Πρέπει να έχουμε όλοι άποψη για τις δουλειές όλων των άλλων; Να σε βάλουμε εσένα περιφερειάρχη, ορυχειάρχη και πλωτάρχη. Ούγκανε.

  • Η λύση είναι αυτονόητη.Διαβροχη στα ορυχεία. Εκεί που υπάρχει χώμα. Υπάρχει μια παράλογη εμμονή να καταβρεχουν ασφαλτοστρωμενους δρόμους. Αν η άσφαλτος παράγει σκόνη τότε έχουν δίκιο. Στο ορυχείο καταβρεχεται το 1/10 των σημείων που βγάζει σκόνη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.