Σήμερα 8 Αυγούστου 2017 εγκρίθηκε από το Υπ.Υγείας,η ανάπτυξη και λειτουργία Υπηρεσιών Πρόληψης και αντιμετώπισης των ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ. Οι Υπηρεσίες ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ περιλαμβάνουν μονάδες Σωματικής Αποτοξίνωσης από οπιούχα και αλκοόλ,απεξάρτησης από το αλκοόλ και τις 《νόμιμες 》εξαρτήσεις, για άτομα με ψυχιατρική νοσηρότητα,κοινωνικής φροντίδας στήριξης και προστασίας εξαρτημένων ,έγκαιρης παρέμβασης σε εφήβους-νέους με παραβατική συμπεριφορά καθώς και ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΑ ΚΕΝΤΡΑ αντιμετώπισης ολόκληρου του φάσματος των ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΩΝ συμπεριφορών στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ με κινητές μονάδες με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε περιοχές εκτός αστικού ιστού.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης αφορά τον γενικό πληθυσμό και ειδικές ομάδες-άνεργοι,άποροι και κοινωνικά περιθωριοποιημένοι,μονογονεικές οικογένειες,άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας.

1.Δυτικής Μακεδονίας-Υπηρεσία Θεραπείας  Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Κοζάνη 255.200€

2.Δυτικής Μακεδονίας-Υπηρεσία Θεραπείας Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ ( σύμπραξη με ΟΚΑΝΑ) Κοζάνη 230.000€

3. Δυτικής Μακεδονίας- Πρόγραμμα Υπηρεσιών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ σε σύμπραξη με τα κατά τόπους Δ.Σ.
των Κέντρων Πρόληψης Κέντρα Πρόληψης της Περιφέρειας 300.000€. Οι υπηρεσίες των εξαρτήσεων θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ