Στο Παιδαγωγικό Φλώρινας «πέρασε» ο 33 χρόνος, ιδιωτικός υπάλληλος και πατέρας 2 παιδιών από τη Λευκόβρυση, Γιώργος Μόσχογλου, μετά την ανακοίνωση των βάσεων την περασμένη Πέμπτη. Ο ίδιος μιλώντας, σήμερα Δευτέρα 28 Αυγούστου, στο Kozan.gr, εξηγεί τι ήταν αυτό που τον ώθησε να συμμετέχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

«Μετά από ένα ατύχημα που είχα στην εργασία μου, και αφού έγινα καλά, είπα πως πρέπει να κάνω πράγματα τα οποία δεν είχα κάνει στη ζωή μου. Έτσι αποφάσισα, να κάνω εγγραφή στο Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κοζάνης. Με τη βοήθεια της οικογένειας μου, και της εργασίας μου, κατάφερα να διαβάζω και να παρακολουθώ τα μαθήματα του σχολείου και εν τέλει να περάσω στο Παιδαγωγικό Φλώρινας που ήταν από τις πρώτες επιλογές στα Παιδαγωγικά. Η πρώτη μου επιλογή ήταν η Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης».

Σε ερώτημα μας για το πόσο δυσκολεύτηκε να επιτύχει τον στόχο του και πόσο δύσκολη θα είναι η συνέχεια, δεδομένου ότι έχει οικογένεια και εργασία τόνισε: «Η οικογένεια μου με στήριξε. Με άφηνε στο δωμάτιο μόνο, δεν με ενοχλούσε καθόλου. Ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα δε θυμάμαι τίποτα άλλο εκτός από το να διαβάζω. Το Πάσχα μόνο για δυο ώρες πήγαμε στην πεθερά μου και μετά πάλι διάβασμα. Ήταν από τις λίγες φορές που δε θυμάμαι Πάσχα και Χριστούγεννα. Είχα αφοσιωθεί στο στόχο μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην εργασία μου (Σούπερ Μάρκετ Μασούτης), που επίσης με βοήθησε με τα ωράρια. Τώρα, από δω και πέρα η προσαρμογή ενδεχομένως να είναι λίγο δύσκολη στην αρχή, αλλά θέλω να πιστεύω πως θα προσαρμοστώ τους πρώτους μήνες και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους».

Θανάσης Τέγος