Η αναγέννηση της Δυτικής Μακεδονίας – Η ανάκτηση της μνήμης μας -Η περιφερειακή και τοπική συνείδηση (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

7 Σεπτεμβρίου 2017
14:26

Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τους συντρόφους μου αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Κεντρικότητα του τόπου μας. Της Δυτικής Μακεδονίας.

Το περιβάλλον το οποίο κινείται αυτός ο αγώνας μας είναι αυτό της Αναγέννησης. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που έρχονται από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχουν ένα κοινό. Αυτό της τοποφιλίας και της φιλοκαλίας. Τον δρόμο του Πολιτισμού και της ευημερίας.

Αυτή είναι και η περιφερειακή και τοπική συνείδηση και όχι η κομματική γιατί κόμματα δεν υπάρχουν. Γιατί οι εναπομείναντες κάστες(που δυστυχώς στην Δυτική Μακεδονίας είναι πολλές) είναι υπόλογες, ένοχες, κατηγορούμενες στο εδώλιο.

Αποτελεί – είναι μία μεγάλη πρόκληση να μιλήσουμε για την Δυτική Μακεδονία μέσα σε αυτό το περιβάλλον και όχι να επιμένουμε στην λήθη και την οπισθοδρόμηση.

Οι δρόμοι, οι ορίζοντες που θα δημιουργηθούν μέσα από την ανάκτηση της μνήμης, είναι η απάντηση στην χρεοκοπία την οποία μας επέβαλαν οι ποιο πάνω κάστες.

Σήμερα, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουν να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής κρίσης, γνώσης, ευθύνης και ενηλικίωσης. Αυτό που δεν έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις νέες γενιές.

Κοζάνη 07 Σεπτεμβρίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

7 σχόλια

  • Ο ΚΑΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ

    Γιατί οι εναπομείναντες κάστες -ΑΡΣΕΝΙΚΟ-(που δυστυχώς στην Δυτική Μακεδονίας είναι πολλές -ΘΗΛΥΚΟ-.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ.

    οι ποιο πάνω κάστες
    ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ – ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ – ΠΟΙΟ ΧΑΜΗΛΑ (ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ)

    • 1. Δι-υ-λίζεις τον κώνωπα και καταπίνεις την κάμηλον!

      2. οι ποιό ?? πάνω κάστες
      ΠΟΙΟ ?? ΧΑΜΗΛΑ

      Ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος γράφει: ΟΧΙ κομματική
      συνείδηση
      Διαφωνείτε;

      • Η Δημοκρατία βασίζεται στα κόμματα και τη λειτουργία τους Κανέναν Σώρα ονειρεύεται ο Θεόφιλος μήπως ;;; για να μην πω τίποτε χειρότερο. Αλλά οταν Θεόφιλε στα κόμματα αναρριχώνται τύποι σαν αυτόν που έκανες περιφερειάρχη τι περιμένεις…. και εσύ συμβάλεις και στις κάστες και στον ευτελισμό της πολιτικής … άντε ξεκινά τωρα με την Ραχηλ για να το ολοκληρώσεις …

  • Ο Καρυπίδης κ. Παπαδόπουλε, τον οποίο λυσσαλέα στηρίξατε, ήταν ακομμάτιστος; Ή επειδή δεν υπάρχει άλλο κόμμα πλέον για να πάτε υποστηρίζετε πως κόμματα δεν υπάρχουν;

  • Συγχαρητήρια για το νέο σας άρθρο κ. Παπαδόπουλε. Για μια ακόμα φορά αποδείξατε την αξία του να σιωπά κανείς. Εσείς πότε με το καλό;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.