Με ενημερωτική ημερίδα στην Πλατεία Νίκης στην Κοζάνη, ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η «Έναρξη Εβδομάδας Κινητικότητας», καθώς ο Δήμος Κοζάνης συμμετέχει και φέτος στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», έναν θεσμό που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση δράσεων εβδομάδας (Εισηγητής: Γρηγοριάδης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος) και συνεχίστηκε με την παρουσίαση Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητής: Δεσποτίδης Κων/νος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού & Πολεοδομίας). Ακολούθησε η παρουσίαση τρόπων εξασφάλισης ασφαλούς οδικού περιβάλλοντος στην πόλη της Κοζάνης (Εισηγητές: Εκπρόσωπος Τροχαίας Κοζάνης), η παρουσίαση αποτελεσμάτων προγράμματος eco-mobility από το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης (Εισηγητής: Παπαδέλη Ελευθερία, Καθηγήτρια  5ου Γυμνασίου), η παρουσίαση εξελίξεων στις τεχνολογίες κίνησης με ηλεκτροκίνητα μέσα (Εισηγητής: Δρ. Στημονιάρης Δημήτριος, Καθηγητής Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών TE, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) και η παρουσίαση «καλών πρακτικών» δράσεων βιώσιμης κινητικότητας σε άλλες πόλεις – Εξέλιξη συμμετοχών στο πρόγραμμα. (Εισηγητής: Γραμματικός Παναγιώτης, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017
α) Τίτλος Δράσης: Πιλοτική εφαρμογή πεζοδρόμησης της οδού Π. Μελά. από τις 10πμ μέχρι τις 8μμ
Σύντομη περιγραφή: (α) Πεζοδρόμηση (αποκλεισμός κυκλοφορίας μόνο ΙΧ οχημάτων) σε τμήμα της οδού Π. Μελά από το ύψος της οδού Ρ. Φεραίου και Κ. Παλαιολόγου έως την πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Θα υπάρχει ενημέρωση των οδηγών με σήμανση και διανομή φυλλαδίων από τους οργανωτές σε  σημεία πρόσβασης στο παραπάνω τμήμα της Κεντρικής Οδού.
β ) Τίτλος Δράσης:  Λαμπαδηδρομία με το Σύλλογο Αιμοδοτών ¨Γέφυρα Ζωής¨ , 7μμ-8μμ Σύντομη περιγραφή: Οι Σύλλογος Αιμοδοτών θα διανύσει διαδρομή από οδό Τράντα μέσω Φιλίππου Β’ με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου θα ακολουθήσει άναμμα κεντρικής φλόγας. Εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με χορευτικά και χορωδίες.

Θανάσης Τέγος