Πόσα βήματα άραγε πρέπει να κάνεις για να ανταμώσεις την ευτυχία; Πόσο πρέπει και προς τα πού να βαδίσεις για να βρεις την αγάπη; Και την επιτυχία; Θα την βρεις στην ίδια διαδρομή;

Κάποιες φορές είσαι σίγουρος για την διαδρομή που θα ακολουθήσεις και τα βήματά σου είναι σταθερά και με σιγουριά θα σε οδηγήσουν στον στόχο σου. Άλλες πάλι τα βήματά σου είναι πιο διστακτικά, ίσως γιατί δεν είσαι σίγουρος που θέλεις να πας, ίσως γιατί δεν γνωρίζεις αρκετά καλά την διαδρομή. Μπορεί να σε οδηγεί το συναίσθημα ή άλλες φορές να υπερισχύει η λογική. Βαδίζοντας όμως σιγά – σιγά βρίσκεις αυτό που είχες σκεφτεί ή απολαμβάνεις απλά την διαδρομή.

Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι όλα αυτά θα τα βρεις κάνοντας βήματα μόνο μπροστά και αφήνοντας πίσω όλα όσα έχεις ζήσει. Κι όμως κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να κάνεις και προς τα πίσω βήματα, ίσως εκεί προς τα πίσω διορθώνοντας λάθη και βλέποντας ξανά όλα όσα έχεις αφήσει να βρεις κρυμμένη την ευτυχία ή την αγάπη. Κι άλλες φορές ίσως θα πρέπει να κάνεις βήματα απομάκρυνσης από κάποιους για να νιώσεις ελεύθερος ή να κατακτήσεις τους στόχους κι άλλες πάλι ίσως χρειαστεί να πλησιάσεις.

Όπου κι πας αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι να κάνεις όσα βήματα χρειάζεται για να ανακαλύψεις την ευτυχία, να βρεις την αγάπη, να νιώσεις όμορφα.

 Δήμητρα Ν. Παπανικολάου. Χημικός – Μηχανικός