Κοζάνη: Hμερίδα με θέμα «Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία, Παραδείγματα στη Δυτική Μακεδονία» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου

21 Σεπτεμβρίου 2017
14:47
Κανένα σχόλιο

Ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Βιομηχανική Συμβίωση και Κυκλική Οικονομία, Παραδείγματα στη Δυτική Μακεδονία» την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Κοβεντάρειο.

Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών έργων SYMBI (Industrial Symbiosis for Regional Sustainable Growth and a Resource Efficient Circular Economy) με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Interreg Europe και Μ3P (Material Match Making Platform) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα LIFE που υλοποιούν ο Δήμος Κοζάνης και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. αντίστοιχα.

Πριν την έναρξη της ημερίδας θα λάβει χώρα η 3η συνάντηση του Δικτύου εμπλεκομένων μερών (stakeholders group meeting) του έργου SΥΜΒΙ με βασικό θέμα τις Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στους τομείς της βιομηχανικής συμβίωσης και της κυκλικής οικονομίας.

Κοβεντάρειο, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

18.30 – 18.45 Εγγραφές

18.45 – 19.00 Χαιρετισμοί

19.00 – 19.15 Παρουσίαση του έργου SYMBI

Δημήτριος Κακουλίδης, Δήμος Κοζάνης, Γρ. Προγραμματισμού

19.15 – 19.30 Παρουσίαση του έργου LIFE M3P

Νικόλαος Ντάβος, ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ

19.30 – 19.45 Κυκλική Οικονομία και Βιομηχανική Συμβίωση: Το πρόγραμμα BIOREGIO

Δρ. Χρίστος Βλαχοκώστας, Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, ΑΠΘ

19.45 – 20.00 Το επιτυχημένο παράδειγμα συνύπαρξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στη ΣΔΙΤ Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας

Δρ. Νικόλαος Περδικάρης, Γενικός Διευθυντής ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ

20.00 – 20.10 Μεθοδολογία ενσωμάτωσης της χρήσης ιπτάμενης τέφρας σε έργα Οδοποιίας

Δρ. Παρασκευή Χριστοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

20.10 – 20.20 Προοπτικές αξιοποίησης της ιπτάμενης τέφρας σε έργα Οδοποιίας

Νικόλαος Κοϊμτσίδης, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, π. Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΔΜ

20.20 – 20.30 Το πρότυπο της «βιομηχανικής συμβίωσης» στην διαδικασία παραγωγής καύσιμης βιομάζας σε μορφή Πέλλετ

Βασίλης Καλύβας, Μονάδα Παραγωγής Πέλλετ «ΕΛΠΙΣ Μ.ΕΠΕ»

20.30 – 20.45 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.