Ισορροπώντας… (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

23 Οκτωβρίου 2017
01:44

Ισορροπείς ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, την λογική και το συναίσθημα, το πρέπει και το θέλω. Δεν το κάνεις πάντα με επιτυχία. Άλλες φορές τα αισθήματα σε τραβάνε περισσότερο προς το μέρος τους και η λογική αδυνατεί να σε επαναφέρει για να σταθείς όρθιος. Κάποιες φορές κουράζεσαι να κάνεις μόνο αυτά που πρέπει και εσκεμμένα γέρνεις και φλερτάρεις με τα θέλω.

Και φυσικά δεν καταφέρνεις πάντα να σταθείς όρθιος και έτσι ξαφνικά βρίσκεσαι πεσμένος και αναρωτιέσαι τι έκανες λάθος. Όχι δεν έκανες κάτι λάθος, και την άλλη πλευρά αν επέλεγες πιθανόν το ίδιο θα γινόταν, απλά θα έπεφτες από την άλλη πλευρά. Δεν έχει σημασία λοιπόν τι προκάλεσε την πτώση σου, αλλά το πώς θα καταφέρεις και πάλι να σταματήσεις όρθιος και να προχωρήσεις προσπαθώντας να κρατήσεις και πάλι τις ισορροπίες.

Γιατί μια λευκή γραμμή είναι η ζωή, μια γραμμή όπως αυτή στη μέση του δρόμου. Μια γραμμή πάνω στην οποία προσπαθείς να περπατήσεις, να κρατηθείς, να κοιτάξεις μπροστά χωρίς να σε νοιάζει αν θα πέσεις, μόνο να μπορέσεις να ξανασηκωθείς.

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου Χημικός – Μηχανικός

Ένα σχόλιο

  • Ωραίοι στοχασμοί.
    Επίσης η ζωή – όπως ωραία τραγουδά κι η Μπάρμπαρα Στρέϊσαντ- είναι μια στιγμή μες το σύμπαν-διάστημα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.