Κι αν πέσω… (Γράφει η Δήμητρα Ν. Παπανικολάου)

29 Οκτωβρίου 2017
23:53

Κι αν πέσω… Πως τα κατάφερα μέχρι τώρα και δεν λύγισα; Πως μπόρεσα να σταθώ όρθια σε όλες τις δυσκολίες; Κάποιος πιθανόν να έλεγε «μήπως γιατί ήσουν τυχερή και τελικά δεν συνάντησες δυσκολίες;». Κι όμως αν ανατρέξω στο παρελθόν δεν ήμουν τελικά και τόσο τυχερή. Πώς να ξεχάσω τις απογοητεύσεις που πέρασα όταν ήμουν κοριτσάκι; Οι αποτυχίες στο σχολείο, οι κακές επιδόσεις δεν έλειπαν. Επιτυχίες υπήρχαν, αλλά κάποιες φορές όσο κι αν προσπαθούσα, εκεί στην δύσκολη στροφή έπεφτα σε τρικλοποδιά. Κι όμως κάπου εκεί γύρω ήταν είτε το χέρι των γονιών μου, είτε το χέρι των πολύ δικών μου ανθρώπων να με κρατήσουν σταθερά και αποφασιστικά ώστε να μείνω όρθια και να πάρω κουράγιο για να συνεχίσω.

Γιατί όταν αργότερα συνάντησα δυσκολίες στην επαγγελματική μου ζωή; Είτε γιατί εγώ έκανα λάθη, είτε γιατί ήρθα αντιμέτωπη με διάφορα εμπόδια. Μήπως κι εκεί δεν στάθηκα όρθια γιατί με κράτησε κάποιος που με σκέφτηκε; Κάποιος που στάθηκε δίπλα μου, ποιο έμπειρος από μένα και με την απλή διάθεση να με βοηθήσει με έβγαλε από τις δύσκολες καταστάσεις, που από μόνη μου δεν θα μπορούσα.

Κι όταν έχασα δικούς μου ανθρώπους κυριολεκτικά και μεταφορικά, το χέρι ενός φίλου που μου ακούμπησε τον ώμο ήταν εκείνο που μου θύμισε ότι δεν χρειάζεται να τα παρατάω αλλά να συνεχίζω να πιστεύω, να ονειρεύομαι και κυρίως να συνεχίζω να ζω. Ακόμα κι όταν ένιωσα χαμένη, εξαιτίας εκείνου του έρωτα που με άφησε ξεκρέμαστη στη μέση του δρόμου, ο άγνωστος που στάθηκε δίπλα μου και μου είπε λόγια παρηγοριάς, ακόμα κι αυτός κατάφερε να με κρατήσει όρθια.

Και τότε θυμήθηκα αυτό που κάπου είχα ακούσει ή είχα διαβάσει. Όσο κι αν πέσω, όσο κι αν λυγίσω αρκεί κάποιος να με κρατήσει… κι ένα μόνο άτομο να με σκεφτεί, ένα μόνο άτομο να θυσιαστεί για μένα, τότε σημαίνει ότι έχω σωθεί… 

Δήμητρα Ν. Παπανικολάου.

Χημικός – Μηχανικός

6 σχόλια

  • ΤΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΧΗΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΛΥΡΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΕ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΟΡΘΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΣΕΤΕ.

  • Κι οπου κι αν λυγισα ηταν η εννοια του Κτιστη διπλα μου, η Παναγια παρηγορια μου και Μανα και Αδερφη και στηριξη. Ολα τ αλλα κινουμενη αμμος

    • το πολυτεχνείο δεν το ΄΄τελειώνεις΄΄μόνο για να βρείς δουλειά…
      πηγαίνεις εκει και για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος.
      και καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι μόνο όταν κάνεις συχνά εσωτερικές αναζητήσεις…

  • Η δήλωση της ιδιότητας είναι παντελώς άσχετη με τα αναγραφομενα και ετσι μάλλον προκαλεί τελικα συναισθηματα εξίσου άσχετα με το πνεύμα του κειμένου…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.