Συμβουλές ασφαλείας για την αλλαγή ελαστικού

6 Ιανουαρίου 2017
12:48
Κανένα σχόλιο

Ένα σκασμένο λάστιχο δεν είναι διασκεδαστική εμπειρία, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε το σκάσιμο των ελαστικών σας αλλά και για να προσεγγίσετε με ασφάλεια την διαδικασία αλλαγής ελαστικού. Σας παραθέτουμε μερικές από τις αγαπημένες μας συμβουλές.

Πριν σκάσει το ελαστικό σας

  • Να εξετάσετε την αγορά ενός αξιόπιστου προγράμματος οδικής βοήθειας.
  • Εξοικειωθείτε με το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για τη σωστή διαδικασία και τις προειδοποιήσεις για την αλλαγή ελαστικού.
  • Αφαιρέστε το γρύλο και το κλειδί, ελέγξτε τη συναρμολόγηση και την πρακτική λειτουργία τους. Αν είναι σκουριασμένα, πρέπει να τα λιπάνετε.
  • Αποθηκεύστε ένα ζευγάρι μπλοκ στάθμευσης στο όχημά σας. Επίσης να αποθηκεύσετε ένα κιτ έκτακτης ανάγκης στο πορτ-μπαγκάζ σας – τα περισσότερα περιλαμβάνουν ένα φακό, σφραγιστικό ελαστικών, αντανακλαστικούς δείκτες, κλπ .Αυτά είναι φθηνά και μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων.
  • Ελέγχετε περιοδικά τα ελαστικά του αυτοκινήτου για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά φουσκωμένα, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών σας! Οι ρεζέρβες δεν είναι συνήθως σε θέα και συχνά παραμελούνται, με αποτέλεσμα να είναι ξεφούσκωτες και άχρηστες.

Κατά την διάρκεια της αλλαγής ελαστικού.

  • Ανάψτε τα φώτα έκτακτης ανάγκης
  • Σταδιακά επιβραδύνετε και βγείτε από το δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ποτέ μην σταματήσετε ξαφνικά. Ελέγξτε το περιβάλλον σας και αν αισθάνεστε ανασφαλείς για οποιοδήποτε λόγο, μην διστάσετε να καλέσετε την οδική βοήθεια.
  • Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι επίπεδο και ασφαλές. Οι γρύλοι δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται σε μέρη όπου το έδαφος είναι μαλακό και μπορεί να βουλιάξει.
  • Χρησιμοποιήστε μπλοκ στάθμευσης. Αποκλείστε το εμπρός και πίσω μέρος του λάστιχου που είναι διαγωνίως απέναντι από το σκασμένο ελαστικό.
  • Τοποθετήστε οποιουσδήποτε δείκτες ασφάλειας πίσω από το αυτοκίνητο και στο δρόμο.
  • Ακολουθήστε τις διαδικασίες και τις προειδοποιήσεις του αυτοκινήτου σας για την αλλαγή ενός ελαστικού.

Πηγή πληροφοριών: tyrestore

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.