kozan.gr: Γ. Ζεμπιλιάδου: «Να παραιτηθούν» εάν δεν «φύγει από τη μέση» η πρόταση για την πώληση του 40% των Μονάδων της ΔΕΗ (Βίντεο)

22 Νοεμβρίου 2017
17:34

«Να παραιτηθούν» εάν δεν «φύγει από τη μέση» η πρόταση για την πώληση του 40% των Μονάδων της ΔΕΗ κάλεσε κυβερνητικούς -και όχι μόνο- Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας η επικεφαλής του Συνδυασμού της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η ίδια, μιλώντας για την πρόταση αλλά και το Φ.Ε.Κ. της πώλησης έκανε λόγο για μια πρόταση που «είναι η χειρότερη που έχει συζητηθεί έως σήμερα. Μια καταστροφική πρόταση που οδηγεί τη ΔΕΗ σε κλείσιμο και την περιοχή μας σε καταστροφή. Εκ των πραγμάτων η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική, θα κλείσει χωρίς να λυθούν τα μείζονα ζητήματα», σχολίασε για να αριθμήσει έναν προς έναν τους προβληματισμούς της.

«Πώς θα επιστραφούν τα εδάφη; Ποιος μας εγγυάται πως δεν θα περάσουμε στην πώληση των νερών μας; Ακόμη δεν έχει συζητηθεί το εργασιακό μέλλον και δεν έχουν διασφαλιστεί οι μετεγκαταστάσεις, με όλα αυτά στον αέρα δεν έχει ακόμη βρεθεί λύση για τις Τηλεθερμάνσεις», είπε, τονίζοντας ξανά πως «χωρίς να έχει συζητηθεί τίποτε από αυτά η ΔΕΗ πηγαίνει για πώληση».

Μάλιστα, η ίδια κάλεσε την Περιφέρεια να αναλάβει και να ηγηθεί εκ νέου διαπραγμάτευσης θεωρώντας δε πως αντ’ αυτού η Περιφέρεια «παραχώρησε» στη ΓΕΝΟΠ το δικαίωμα αυτό: «η διαπραγμάτευση για τη ΔΕΗ πρέπει να γίνει μόνο με την Περιφέρεια που μπορεί να βάλει στο τραπέζι όλα τα παραπάνω. Η ΓΕΝΟΠ μπορεί μόνο να διαπραγματευθεί τις θέσεις εργασίας. Ζητήσαμε και ζητούμε να αποσυρθεί η πρόταση και το ΦΕΚ. Μ’ αυτό το ΦΕΚ του Μαΐου του 2017 δεν έχει μέλλον ούτε η ΔΕΗ ούτε η περιοχή», επανέλαβε. Τέλος, αναφερόμενη στους Βουλευτές και τον ρόλο ευθύνης τους η ίδια ήταν σαφής: «οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής να ζητήσουν να φύγει από τη μέση η πρόταση και να ξεκινήσει όλο το θέμα από μηδενική βάση ειδάλλως να παραιτηθούν».

Τίνα Παπαντωνίου για το kozan.gr

 

5 σχόλια

  • Ο ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑ.

  • Σιγά μη ζητήσει την παραίτηση βουλευτών . Αυτά τα έκανε σε άλλες εποχές Γεωργία. Τώρα το παιχνίδι άλλαξε … σιγά μην τον νοιάζει η περιοχή τον Ψευτοθόδωρο και τα νερά και τα εδάφη …. άλλα τον νοιάζουν τώρα ….

  • Αχ Γεωργία να δω τι θα κάνεις αν βγεις περιφερειάρχης.. Κωλοτουμπες στο τετραγωνο.. Αφου αλλοι αποφασίζουν την τυχη της χωρας, τι μπλεκεσαι με τα πίτουρα;

  • Γεωργία ο ψευτο Θόδωρος δεν μπορεί να διαχειριστεί τον εαυτό του Θα διαχειριστεί την τύχη της Δ.Ε.Η.Και μην ξεχνάμε Αδαμίδης Καριπίδης 1 και το αυτό ΣυΡιζΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.