Μαθητική συνάντηση με θέμα: «Η Φυσική μαγεύει», πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 30/11, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΕ Κοζάνης. Όπως είπαν οι διοργανωτές: «Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι μαθητές/τριες που θα συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτότυπη και δημιουργική συνάντηση να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με Διακεκριμένους Πανεπιστημιακούς Δασκάλους, να γνωρίσουν τις εξελίξεις της Σύγχρονης Φυσικής και να παρατηρήσουν διάφορες ερευνητικές μεθόδους». Την εκδήλωση διοργανώσαν η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.  

Την Παρασκευή στις 01/12/2017 στις 10.00 π.μ. στον χώρο του ΤΕΙ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες πειραματικές δραστηριότητες με τις οποίες θα περιηγηθούν στα μονοπάτια των φυσικών επιστημών και να επισκεφτούν τα Εργαστήρια της Σχολής Τεχνολογικών εφαρμογών (ΣΤΕΦ) καθώς και το Just Radio, το Ραδιοφωνικό Σταθμό του ΤΕΙ Κοζάνης.

Επίσης θα παρακολουθήσουν την Εισήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης /ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κων/νου Κλείδη, ο οποίος θα εξηγήσει..πως να φτιάξουμε ένα σύμπαν και του Άγγελου ΑγγελλόπουλουΟμότιμου Καθηγητής Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ , ο οποίος θα αναφερθεί στα μεγάλα προβλήματα της ανθρωπότητας, με έμφαση στην ενέργεια και το περιβάλλον.

Θανάσης Τέγος