Πτολεμαΐδα: Πυροσβεστικό πάρκο η Κεντρική πλατεία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2017
07:03
Σε Πυροσβεστικό πάρκο θα μετατραπεί η κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου,  όπου η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Διοικητής – επιπυραγός  Χρήστος Σπυρίδης, έχουν προγραμματίσει, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι,  πρωτότυπες δράσεις,
αναδεικνύοντας το έργο τους.
Ένα  Πυροσβεστικό όχημα σταθμευμένο στο χώρο της πλατείας, θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με αυτό, να δουν από κοντά τη διασωστική σειρά και την εκτύλιξη
των πυροσβεστικών σωλήνων, ενώ, τα παιδιά θα μπορούν να εξασκηθούν με αυτούς.
Οι γυναίκες- πυροσβέστες, θα βρίσκονται μπροστά από το ξύλινο
σπιτάκι του Αι- Βασίλη και θα επιχειρούν ζωγραφική προσώπου στα πρόσωπα των παιδιών, ενώ, στο εσωτερικό της κατασκευής, και από την οθόνη τηλεόρασης,  οι πολίτες θα παρακολουθούν την ταχύτητα ανάφλεξης ενός χριστουγεννιάτικου δένδρου και την καταστροφή που προκαλεί σε κατοικία.
Στον εξωτερικό χώρο, οι επισκέπτες θα παρατηρούν  δύο
οχήματα, που φλέγονται,  ύστερα από σύγκρουση, το ένα υγραεριοκίνητο, και τον τρόπο διάδοσης της φωτιάς, ενώ, θα περιεργαστούν την χημική στολή καθώς και εκείνη που φορούν οι Πυροσβέστες, κατά την διέλευση τους,  μέσα από τα πύρινο πεδίο.
Τέλος θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό με συμβουλές προς τους πολίτες σχετικά με τις πρώτες κινήσεις ως προς την αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών.
δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτή των «τριών παίδων εν καμίνω» προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και για των επέτειο των 25 ετών  από την λειτουργία της Π Υ Πτολεμαΐδας.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

4 σχόλια

  • Τι θα πει “η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Διοικητής…”;

    Ο διοικητής δεν ανήκει στην τοπική πυροσβεστική υπηρεσία;

    • Θα πρέπει να παραδεχτουμε ότι ο συγκεκριμένος διοικητής κάνει ενδιαφέρουσες δράσεις κυρίως με σχολεία και παιδιά. Ας πούμε και ένα μπράβο παραπάνω, δεν πειράζει.

    • Πρώτον το άρθρο δε μιλάει για τη σχολή, αλλά για την πυροσβεστική υπηρεσία. Δεύτερον, γιατί ρωτάς; Μπας και ενδιαφέρεσαι να δώσεις εξετάσεις; Δε σε κόβω. Εσύ βαριέσαι να γκουκλάρεις για τα βασικά ρε μεγάλε. Γράψε τα σχόλια και τι τα θες τα μπλεξίματα τώρα…;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.