Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού απαντά στο “καρφί” του Φώτη Κεχαγιά (διαβάστε σχετικά με αυτό εδώ), ότι ο δήμος είναι στον αυτόματο πιλότο:

Σχετικά με ηλεκτρονική ανάρτηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φώτιου Κεχαγιά που έχει αναδημοσιευθεί σε μέσα ενημέρωσης της περιοχής αναφέρουμε τα εξής:

Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν είναι αποτέλεσμα εντολής, υπόδειξης ή οδηγίας του αρμόδιου αντιδημάρχου. Αντίθετα αποτελεί αυθαίρετη απόφαση κάποιων που είτε ενήργησαν από μόνοι τους είτε καθ’ υπόδειξη άλλου προσώπου χωρίς μάλιστα να λαμβάνουν υπόψη το παράνομο της πράξης αλλά και την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης ενέργειας. Ήδη η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στην αναζήτηση ευθυνών αυτής της παράνομης πράξης. Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτελείται κανονικά αυτήν την περίοδο ο σχεδιασμός αντικατάστασης λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού σε Τοπικές Κοινότητες του δήμου υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου κ. Θεόδωρου Κυριακίδη.

Όσον αφορά τον κ. Κεχαγιά θα πρέπει να καταλάβει ότι ο ρόλος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σοβαρός και για ακόμη μία φορά βρίσκεται εκτός των θεσμικών του ορίων. Στην προσπάθειά του να παραμείνει στην επικαιρότητα και αποστασιοποιημένος από τα τεράστια προβλήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – τα οποία και θα έπρεπε να τον απασχολούν – ασχολείται με κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει ότι πρόκειται για μία παράνομη ενέργεια με προφανή βέβαια σκοπό.

Όπως είναι βέβαια προφανής η αδυναμία του να διαχειριστεί τα ζητήματα-προβλήματα της Περιφέρειας με αποτέλεσμα να οδηγείται σε κινήσεις και ενέργειες εντυπωσιασμού άσχετες με τον ρόλο που του έχει ανατεθεί.

Όσο για το «ενδιαφέρον του» για το Δήμο Σερβίων – Βελβεντού θα μπορούσε να το αποδείξει με άλλο τρόπο, μέσα από τις θεσμικές θέσεις που κατείχε και όχι με τη γνωστή του στάση εδώ και τρία χρόνια.