Από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 χωρίς παιδιατρική κλινική το νοσοκομείο Φλώρινας (Πηγή www.protothema.gr)

9 Ιανουαρίου 2018
14:40
Κανένα σχόλιο

Χωρίς παιδίατρο έμεινε το νοσοκομείο Φλώρινας καθώς από τις 15 Δεκεμβρίου 2017 συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής της κλινικής ενώ η μοναδική παιδίατρος που απέμεινε έχει άδεια τοκετού.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Χιωτίδης ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως «εξυπηρετούμαστε από γιατρούς των νοσοκομείων Κοζάνης, Καστοριάς και Πτολεμαΐδας. Επιστρατεύτηκε κόσμος από όμορα νοσοκομεία και βγήκε ένα πρόγραμμα που καλύπτει μόνο τα επείγοντα περιστατικά και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Έρχονται δηλαδή καθημερινά παιδίατροι στη Φλώρινα. Αλλά δεν γίνονται εισαγωγές. Και οι εγκυμονούσες πάνε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στο σχεδιασμό μας είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Παιδιατρικής μέχρι το τέλος του μήνα».

Λόγω της έλλειψης μόνιμου παιδιάτρου, σταμάτησαν όπως ήταν αναμενόμενο και οι γέννες στο Νοσοκομείο, αν και υπάρχουν γυναικολόγοι, με αποτέλεσμα οι έγκυες γυναίκες να πηγαίνουν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα για να γεννήσουν. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Μπίτολα των Σκοπίων για να γεννήσουν.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής και αναμένεται να δοθεί λύση.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.